logo

Get Adobe Flash player

εξορμήσεις Δρώμενα εντός σχολείου

 

Θέατρο: "Ο Θησέας, ο Βασιλιάς της Αθήνας" (Φεβρουάριος 2018)

theatro
Τον φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου τα παιδιά θα παρακολουθήσουν από τη θεατρική ομάδα ParaMana Puppet Theatre την παράσταση "Ο Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας". Η παράσταση διηγείται μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας. Η αναπαράσταση των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών, όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα ενώ τώρα σχεδιάζονται και προβάλλονται πάνω σε σύγχρονα υλικά, όπως το βινύλιο.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο" (Φεβρουάριος 2018)

theatro
Τον φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις της Τούμπας τα παιδιά θα παρακολουθήσουν από τη θεατρική ομάδα ParaMana Puppet Theatre την παράσταση "Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο" Η ιστορία είναι δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Η παράσταση διαπραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις θλιβερές συνέπειες που απορρέουν από αυτόν.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία" (Νοέμβριος 2017)

theatro
Στις 21/11/2017 ημέρα Τρίτη τα παιδιά του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν την παράσταση ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ – Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ από τον κουκλοθίασο REDICOLO. Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. Ο δικός μας Ρομπέν πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα βγαλμένου από τις σελίδες αμερικάνικου κόμικς, καταλήγει να είναι ένας Ρομπέν αντιήρωας. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση διασκεδάζει τους μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο...

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου (Νοέμβριος 2017)

theatro
Στις 16/11/2017 ημέρα Πέμπτη όλα τα παιδιά από τα τμήματα της Τούμπας θα παρακολουθήσουν μία διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «RAJU, ο Ελέφαντας που δάκρυσε» με την κ. Αγγελική Παπαδοπούλου, όπου η συγγραφέας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς & μεγάλους για τα δικαιώματα των ζώων.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι μέρες και οι νύχτες περνούν δύσκολα για τον ελέφαντα Ρατζού. Ένα γλυκύτατο πλάσμα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους, να δίνει παραστάσεις για να κερδίζουν χρήματα τα διάφορα αφεντικά του, κάνοντας όπως ακριβώς κάνουν οι άλλοι ελέφαντες και τα ζώα του τσίρκου. Μόνο η Ριρή, η όμορφη Ροδόσπιζα, ένα πουλί με μελωδική φωνή, του κάνει συντροφιά. Η Ριρή τα βράδια φέρνει νερό από το ποτάμι, το κάνει λάσπη, πηχτό πολτό και τον αλείφει στα πληγωμένα του πόδια για να τα γιατρέψει. Ποιος είπε πως τα ζώα δε νιώθουν, ποιος είπε πως τα ζώα δεν αισθάνονται. Θα καταφέρει να ζήσει ελεύθερος; Θα ακολουθήσει αυτά που διάβασε; «Δυστυχισμένος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον, να του δώσει την ευτυχία και πως αν δεν κάνει κάτι ο ίδιος, τίποτε δε θ’ αλλάξει».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Πώς βγαίνουμε από τον βυθό παρακαλώ;" (Οκτώβριος 2017)

theatro
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση στο χώρο του σχολείου από την ομάδα Hippo, με τίτλο «Πως βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;» βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα». Θέμα της παράστασης είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας. Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059