logo

Get Adobe Flash player

εξορμήσεις Δρώμενα εντός σχολείου

 

Εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: "Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές" (Απρίλιος 2018)

theatro
Το τμήμα Νηπίων – Προνηπίων της Τούμπας με εκπαιδευτικούς την κ Κατερίνα Τσιορλίνη και την κ. Φένια Καμπερίδου συμμετέχουν σ΄ ένα εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο δραστηριοποιείται μέσω της HELMEPA με θέμα: «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές». Το πρόγραμμα είναι χωρισμένο στους εξής θεματικούς άξονες:
-Αντιμετωπίζω τη ρύπανση
-Σαλπάρω για τη γνώση
-Θάλασσες και Ωκεανοί
-Δημιουργώ, πειραματίζομαι, παίζω και μαθαίνω
-Αναλαμβάνω δράση – Ενημερώνω τους Ενήλικες
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η αναζήτηση πληροφοριών και η γνώση σχετικά με τη ρύπανση του περιβάλλοντος και ειδικότερα των θαλασσών και ακτών. Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων οι καλύτερες τοποθετήσεις θα βραβευτούν και θα είναι υποψήφιες για το συμβούλιο αντιπροσώπων που συνεδριάζει στην Αθήνα κάθε Δεκέμβριο.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Ένα αστέρι για την Ευτυχία" (Απρίλιος 2018)

theatro
Τα παιδιά από τα τμήματα του Ρυσίου θα παρακολουθήσουν από την παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα «Γευστική Παραμυθάδα», την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 10:30 π.μ, την Παιδική Θεατρική Παράσταση σε Μαύρο θέατρο "Ένα αστέρι για την Ευτυχία" σε κούκλες του Κυριάκου Θεοδωρίδη και μουσική του Γιώργου Ταπέ.
Περίληψη του έργου: Μία μέρα καλοκαιρινή γεμάτη φως, γεννήθηκε σε μία οικογένεια χελωνών ένα χελωνάκι μικρό, που έμοιαζε λιγάκι…… αλλιώς. Η μικρή χελώνα αντιμετωπίζει την απόρριψη από τους υπόλοιπους λόγω της διαφορετικότητας της. Η καλοσυνάτη και πληθωρική γιαγιά της δίνει, με έναν απολαυστικό τρόπο, μαθήματα ζωής. Βοηθά τη μικρή εγγονή της, να διαχειριστεί το θυμό της και να «κοιμίσει» το λιοντάρι και το ηφαίστειο που έχουν «εγκατασταθεί για τα καλά» στο καβούκι της. Ώσπου, κάποια στιγμή η γιαγιά γίνεται αστέρι στον ουρανό και τότε, η μικρή νιώθει τόσο μόνη.. Ξαφνικά, μία συννεφιασμένη νύχτα, μία φωτεινή ζουζούνα φέρνει ένα μήνυμα και όλα αλλάζουν… Το «διαφορετικό καβούκι» της, ξεχειλίζει από αγάπη!

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Η Χαμένη Χαρά της Θυμιώς" (Απρίλιος 2018)

theatro
Τα παιδιά από τα τμήματα της Τούμπας θα παρακολουθήσουν από την παιδαγωγική-καλλιτεχνική ομάδα «Γευστική Παραμυθάδα», τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου στις 11 π.μ, την Παιδική, Διαδραστική, Θεατρική Παράσταση "Η Χαμένη Χαρά της Θυμιώς".
Περίληψη του έργου: Μια φορά, ίσως να ήτανε παλιά, ίσως και στα χρόνια τα τωρινά, ζούσε ένα μικρό αλλά διαφορετικό κορίτσι, η Ευθυμία. Το μικρό κορίτσι έχανε κάθε μέρα και λίγη από τη χαρά της, ώσπου κυριεύτηκε από το ΧΑΟΡ, το φοβερό ξωτικό της Οργής. Τότε, μεταμορφώθηκε σε μία φοβερή και πολύ θυμωμένη μάγισσα, τη Θυμιώ. Η Θυμιώ είχε μισήσει τόσο πολύ τη χαρά, που έπαθε σοβαρή αλλεργία. Αν ξεστόμιζε κανείς τη λέξη χαρά, φτερνιζόταν ασταμάτητα. Χρόνια μετά, όταν γνωρίζει το Χάρη θα αλλάξουν πολλά. Μαζί με τη νεράιδα ΧΑΧΑ που καταφέρνει να το σκάσει από το σιδερένιο και κλειδαμπαρωμένο μπαούλο, θα προσπαθήσουν να την κάνουν να ξαναβρεί τη χαμένη χαρά της. Την φέρνουν αντιμέτωπη με το «μεγαλύτερο φόβο» της, τα μικρά παιδιά. Τι λέτε να συμβεί; Θα καταφέρει τελικά να βρει τη ΧΑμένη της ΧΑρά;

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Ο Εγωιστής Γίγαντας" (Μάρτιος 2018)

theatro
Στις 13/03 ημέρα Τρίτη τα τμήματα του Ρυσίου & 14/03 ημέρα Τετάρτη τα τμήματα της Τούμπας παρακολούθησαν κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο ο «Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ από την ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα Φι». ...Κάθε απόγευμα γυρίζοντας από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν να παίξουν στον κήπο του γίγαντα. Ήταν ένας μεγάλος πανέμορφος κήπος. Όταν ο γίγαντας επέστρεψε από το ταξίδι του, έδιωξε τα παιδιά και έχτισε ένα τοίχος από απαγορευτικές ταμπέλες. Όμως, και ο πιο εγωιστής γίγαντας πόσο μπορεί να αντέξει τη μοναξιά και το χειμώνα;
Το έργο πραγματεύεται τα πολλά πρόσωπα του εγωισμού σε αντιπαραβολή με την ομαδικότητα, τη φιλία, τη χαρά που καταφέρνουν στο τέλος να υπερνικήσουν. Παρακολουθούμε τη διαδρομή που μεταμορφώνει την καρικατούρα του εγωιστή σε άνθρωπο. Μέσα από την ιστορία του Εγωιστή Γίγαντα τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την έννοια και τις διάφορες εκφράσεις του εγωισμού, ενώ με διαδραστικό τρόπο καλούνται να απαντήσουν σε διλήμματα και ερωτήματα σχετικά με την εγωκεντρική συμπεριφορά. Η φιλία και ο αλτρουισμός θριαμβεύουν και τα παιδιά νιώθουν ότι αυτό ήταν δική τους επιλογή.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο" (Φεβρουάριος 2018)

theatro
Τον φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις της Τούμπας τα παιδιά θα παρακολουθήσουν από τη θεατρική ομάδα ParaMana Puppet Theatre την παράσταση "Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο" Η ιστορία είναι δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας. Μιλά για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του. Η παράσταση διαπραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις θλιβερές συνέπειες που απορρέουν από αυτόν.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Ρομπέν των Δασών, η αληθινή ιστορία" (Νοέμβριος 2017)

theatro
Στις 21/11/2017 ημέρα Τρίτη τα παιδιά του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν την παράσταση ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ – Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ από τον κουκλοθίασο REDICOLO. Μία διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε μετά από παραγγελία του θιάσου. Ο δικός μας Ρομπέν πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα βγαλμένου από τις σελίδες αμερικάνικου κόμικς, καταλήγει να είναι ένας Ρομπέν αντιήρωας. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, η παράσταση διασκεδάζει τους μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο...

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Διαδραστική παρουσίαση βιβλίου (Νοέμβριος 2017)

theatro
Στις 16/11/2017 ημέρα Πέμπτη όλα τα παιδιά από τα τμήματα της Τούμπας θα παρακολουθήσουν μία διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «RAJU, ο Ελέφαντας που δάκρυσε» με την κ. Αγγελική Παπαδοπούλου, όπου η συγγραφέας προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μικρούς & μεγάλους για τα δικαιώματα των ζώων.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι μέρες και οι νύχτες περνούν δύσκολα για τον ελέφαντα Ρατζού. Ένα γλυκύτατο πλάσμα που βρέθηκε να τριγυρίζει στους δρόμους, να δίνει παραστάσεις για να κερδίζουν χρήματα τα διάφορα αφεντικά του, κάνοντας όπως ακριβώς κάνουν οι άλλοι ελέφαντες και τα ζώα του τσίρκου. Μόνο η Ριρή, η όμορφη Ροδόσπιζα, ένα πουλί με μελωδική φωνή, του κάνει συντροφιά. Η Ριρή τα βράδια φέρνει νερό από το ποτάμι, το κάνει λάσπη, πηχτό πολτό και τον αλείφει στα πληγωμένα του πόδια για να τα γιατρέψει. Ποιος είπε πως τα ζώα δε νιώθουν, ποιος είπε πως τα ζώα δεν αισθάνονται. Θα καταφέρει να ζήσει ελεύθερος; Θα ακολουθήσει αυτά που διάβασε; «Δυστυχισμένος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον, να του δώσει την ευτυχία και πως αν δεν κάνει κάτι ο ίδιος, τίποτε δε θ’ αλλάξει».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: "Πώς βγαίνουμε από τον βυθό παρακαλώ;" (Οκτώβριος 2017)

theatro
Τα παιδιά θα παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση στο χώρο του σχολείου από την ομάδα Hippo, με τίτλο «Πως βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;» βασισμένο στο κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα». Θέμα της παράστασης είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας. Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου μεσουρανούν έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.α. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059