logo

Get Adobe Flash player

ανακοινώσεις Ανακοινώσεις

 

15η έκθεση βιβλίου (Μάιος 2018)

ab
Το Πρότυπο Παιδικό Κέντρο ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ σας προσκαλεί στη 15η Διεθνή Έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), όπου θα συμμετέχει με το βιβλίο «Βόλτα με τη Μαμά» της συγγραφέας κ. Κατερίνας Τζαβάρα, με εικονογράφηση της κ. Ρένιας Μεταλληνού από τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 και ώρα 11:00πμ – 12:00πμ. Στο περίπτερο 14 στην αίθουσα Νο 2.

Πρόσκληση

--------------------------------------------------------------------------------------

Φιλανθρωπική Δράση (Απρίλιος 2018)

ab
Το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης, διοργάνωσε Φιλανθρωπική Δράση με σκοπό να βοηθήσει το «Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η παράδοση των πραγμάτων έγινε την Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 με συνοδεία μιας αποστολής παιδιών και από τα 2 σχολεία μας. .
Σχετικό υλικό:
Έντυπο παραλαβής Δωρεάς
Ευχαριστήρια Επιστολή
Ετικέτα πακέτου 1
Ετικέτα πακέτου 2 Ετικέτα πακέτου 1
Ετικέτα πακέτου 2
Ευχαριστήρια Επιστολή
2
Έπαινος

--------------------------------------------------------------------------------------

6η Ημέρα Αθλητισμού (Απρίλιος 2018)

ab
Το σχολείο μας στις 26/04/2018 στα πλαίσια διαφόρων διαθεματικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν μέσα στα τμήματα από τις νηπιαγωγούς σχετικά με το κομμάτι του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου μας του κ. Γιώργου Κοντού, θα πραγματοποιήσει την 6η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ η οποία έχει πια κατοχυρωθεί ως θεσμός. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές από διάφορους χώρους, να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί τους, να τους πάρουν συνέντευξη, να τους δείξουν φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές τους, κύπελλα και μετάλλια, να τους υπογράψουν αυτόγραφα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00πμ και θα τελειώσει περίπου στις 13:00μμ!

--------------------------------------------------------------------------------------

Συμμετοχή σε Διεθνές Συνέδριο (Απρίλιος 2018)

ab
Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας εγκρίθηκε να έχει παρουσίαση στο Διεθνές Συνέδριο της ΟMEP που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα στα πλαίσια του εορτασμού για τα 70 της χρόνια. Το project με το οποίο θα συμμετέχουμε είναι «Η ΤΕΧΝΗ… ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ», το οποίο υλοποιήθηκε στο τμήμα της κ. Φένιας Καμπερίδου και της κ. Κατερίνας Τσιορλίνη, ενώ αντίστοιχο project προτάθηκε προς έγκριση για το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου στον ΠΑΝΑΜΑ με τίτλο : «ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΟ … ΕΜΠΡΟΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΡΑΒΩ» που πραγματοποιήθηκε στο τμήμα της κ. Χριστίνας Φούντου.

--------------------------------------------------------------------------------------

Φιλανθρωπική Δράση (Απρίλιος 2018)

ab
Εν΄ όψη των εορτών του Πάσχα, το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει Φιλανθρωπική Δράση με σκοπό να βοηθήσουμε το «Φιλοξενείο Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η αποστολή των πραγμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 με συνοδεία μιας αποστολής παιδιών. Η βοήθεια όλων σας είναι πολύτιμη.
Η συλλογή των πραγμάτων θα γίνεται μέχρι και τη Μ. Δευτέρα. Με τις ανακοινώσεις Απριλίου σας επισυνάπτουμε και τις σχετικές λίστες με τα προϊόντα ειδών πρώτης ανάγκης.

--------------------------------------------------------------------------------------

Ομιλία (Δεκέμβριος 2017)

ab
Στις 13/12/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ το ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΗΠΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ, σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΥΛΟΥ – ΤΕΣΤ ΠΑΠ – ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ», με ομιλητή τον Μαιευτήρα Χειρουργό Γυναικολόγο Dr Νικόλαο Τσάγια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου. Το κάλεσμα ισχύει για τους γονείς και των δύο παραρτημάτων, ενώ παράλληλα θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε και άτομα εκτός σχολείου που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ομιλία.

--------------------------------------------------------------------------------------

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή (Δεκέμβριος 2017)

ab
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα πραγματοποιηθούν στις 09 & 10 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο και Κυριακή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Όσον αφορά την ημέρα και την ώρα του κάθε τμήματος σας υπενθυμίζουμε ότι έχει ορισθεί ως εξής:

Στις 09/12/2017 ημέρα Σάββατο τα τμήματα:
- 10:00πμ το τμήμα της κ. Αλεξίας Παπαδημητρίου, της κ. Αλεξάνδρας Μπαξεβάνη και της κ. Ιωάννας Κωστοπούλου
- 12:00μμ το τμήμα της κ. Σάντρας Ζαφειρίου
- 14:00μμ το τμήμα της κ. Φένιας Καμπερίδου
- 16:30μμ το τμήμα της κ. Δανάης Τριγώνη
- 19:00μμ το τμήμα της κ. Xριστίνας Φούντου

Στις 10/12/2017 ημέρα Κυριακή τα τμήματα:
- 10:00πμ το τμήμα της κ. Λυδίας Χατζηνικολάου
- 12:00μμ το τμήμα της κ. Έφης Ιωακειμίδου
- 14:00μμ το τμήμα της κ. Χαριτίνης Ζακοπούλου
- 16:30μμ το τμήμα της κ. Ιωάννας Καμπάκα
- 19:00μμ το τμήμα της κ. Δήμητρας Ωραιοπούλου

--------------------------------------------------------------------------------------

Αστέρι της Ευχής (Νοέμβριος 2017)

ab
Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ του Οργανισμού – Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος - . Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών τόσο για τον εθελοντισμό όσο και για την προσφορά. Ο φιλανθρωπικός αυτός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών από 3-18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα για τη ζωή, με χαρά, δύναμη κι ελπίδα. Η τιμή του κάθε αστεριού είναι 2 ευρώ. Μπορείτε να προμηθευτείτε από το σχολείο όσα αστεράκια θέλετε. Τα χρήματα θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

--------------------------------------------------------------------------------------

Διατροφικό Πρόγραμμα (Οκτώβριος 2017)

ab
Από το μήνα αυτό επίσης θα ξεκινήσει και το διατροφικό πρόγραμμα με την κ. Αναστασία Μαμάτσιου στα πλαίσιο ενός σχεδίου εργασίας που θα εκπονηθεί μέσα στα τμήματα σχετικά με την υγιεινή διατροφή και τις διατροφικές μας συνήθειες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα στέλνουμε σχετικές ανακοινώσεις προς ενημέρωσή σας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2017-2018 (Σεπτέμβριος 2017)

ab
Στις 01/10/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30πμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου ο Αγιασμός του Σχολείου μας για την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς. Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε όλοι εκεί, μικροί και μεγάλοι. Η εκδήλωση αφορά τους γονείς και των δύο παραρτημάτων. (Ρυσίου & Πεστών).

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "5ο Φιλανθρωπικό Bazaar και Αθλητικές Εκδηλώσεις" (Ιούνιος 2017)

christmas16
Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15/06/2017 και ώρα 17:00μμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου το 5ο Φιλανθρωπικό Bazaαr το οποίο θα συνοδεύεται με διάφορες εκπλήξεις και πολλές εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά των σχολείων μας, για παλιούς μαθητές μας, που θα ήταν μεγάλη χαρά να μας επισκεφτούν, και βεβαίως για όσους φίλους και γνωστούς θέλετε να φέρετε μαζί σας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 5ου Φιλανθρωπικού Bazaar έχει ως εξής:
-17:30μμ – 18:00μμ Προσέλευση μικρών & μεγάλων
-18:00μμ – 18:30μμ Μουσικοκινητικό πρόγραμμα από τα βρεφικά τμήματα της κ Βασιλικής Αθανασίου, της κ. Αναστασίας Παράσχου, της κ. Ζωής Μπούρα και της κ. Χριστίνας Φούντου (Τα παιδιά έχουν ετοιμάσει παιχνίδια με αερόστατα, Ομαδικά παιχνίδια, Μουσικοκινητικά δρώμενα).
-18:30μμ-19:30μμ Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κλόουν & face painting
-19:30μμ – 20:00μμ Απονομή αναμνηστικών για τα τμήματα της κ. Βασιλικής Αθανασίου, της κ. Αναστασίας Παράσχου, της κ. Ζωής Μπούρα και της κ. Χριστίνας Φούντου.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν στις παιδικές χαρές του Νηπιαγωγείου (στο πίσω μέρος του σχολείου μας), το Αθλητικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων με την επιμέλεια του κ. Γιώργου Κοντού, του γυμναστή του σχολείου μας.
-17:30μμ - 18:30μμ Πρόγραμμα επίδειξης … με τις υπέροχες μαζορέτες μας… Αθλητικό πρόγραμμα με το κ, Γιώργο Κοντό & Θεατρικά δρώμενα με την κ. Ελισάβετ Μήλιου από όλα τα παιδιά των τμημάτων της κ. Στέλλας Νικόλτσιου, της κ. Λυδίας Χατζηνικολάου και της κ. Εύης Μπασάκου,
-18:30μμ – 19:00μμ η κ. Κατερίνα Κοτρίδου … με την ομάδα χορού
-19:00μμ – 19:30μμ Επίδειξη από την ομάδα του Tae Kwon Do με το Δάσκαλο, Στέλιο Μουστακαλή
-19:30μμ – 20:30μμ Αθλητικές επιδείξεις με τον κ. Γιώργο Κοντό και θεατρικά δρώμενα από την κ. Ελισάβετ Μήλιου με όλα τα παιδιά από τα τμήματα της κ. Ιωάννας Καμπάκα, της κ. Εύας Σάμπου και της κ. Ζωής Κοκκίνου
-20:30μμ – 21:30μμ Μεγάλος αγώνας ποδοσφαίρου από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου… Πρόγραμμα επίδειξης από τις μαζορέτες μας…. Απονομές και μετάλλια

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν:
-Καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στο χώρο με πρωτότυπες κατασκευές που μπορούν να φτιάξουν!!!
-Θα υπάρχει Bazaαr με πολλές κατασκευές που έχουν φτιάξει τα παιδιά με τις νηπιαγωγούς τους. Τα πράγματα αυτά θα διατεθούν προς πώληση σε πολύ ενδεικτικές τιμές!
-Θα υπάρχει caetering με εδέσματα, όπου κι αυτά θα δίνονται με ενδεικτικό κόστος προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό.
-Εμψυχωτής για τη διασκέδαση των παιδιών και πιθανότατα και φουσκωτά παιχνίδια.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "Αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση" (Ιούνιος 2017)

christmas16
-Σας ενημερώνουμε ότι η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή εκδήλωση του σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Ιουνίου, στην αίθουσα θεάτρου του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Στις 10/06/2017 ημέρα Σάββατο τα τμήματα:
-Στις 10:00πμ το τμήμα της κ. Αλεξίας Παπαδημητρίου
-Στις 11:45πμ το τμήμα της κ. Σάντρας Ζαφειρίου
-Στις 14:00μμ το τμήμα της κ. Δανάης Τριγώνη
-Στις 16:30μμ το τμήμα της κ. Ζωής Κοκκίνου
-Στις 19:00μμ το τμήμα της κ. Φένιας Καμπερίδου

Στις 11/06/2017 ημέρα Κυριακή τα τμήματα:
-Στις 10:00πμ το τμήμα της κ. Στέλλας Νικόλτσιου
-Στις 11:45πμ το τμήμα της κ. Λυδίας Χατζηνικολάου
-Στις 14:00μμ το τμήμα της κ. Εύης Μπασάκου
-Στις 16:30μμ το τμήμα της κ. Ιωάννας Καμπάκα
-Στις 19:00μμ το τμήμα της κ. Εύας Σάμπου

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "Η γιορτή της Μητέρας" (Μάιος 2017)

christmas16
Στα πλαίσια της γιορτής της μητέρας, η οποία θα γιορταστεί στις 14 Μαϊου ημέρα Κυριακή, το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για όλα τα παιδιά της πόλης, στο ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΩΝ (απέναντι από το φανάρι της Μπότσαρη … στην παραλιακή.) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00πμ – 15:00μμ και τα παιδιά μέσα από πρωτότυπα εργαστήρια θα φτιάξουν μικρά δωράκια που θα τα χαρίσουν στον πιο πολύτιμο άνθρωπο στη ζωή τους, «στη μαμά τους». Στην εκδήλωση εκτός από τα δημιουργικά εργαστήρια θα έχουμε συμμετοχικά παιχνίδια, ποδηλατοδρομίες, τσουβαλοδρομίες, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, επίσης θα γίνουν θεατρικά δρώμενα από θεατρικούς ανιματέρ και θεατρικές ομάδες. Το σχολείο μας θα έχει φυσικά ενεργή συμμετοχή και σας καλούμε όλους εκεί για να περάσετε ένα δημιουργικό πρωινό παρέα με τα παιδιά σας… Η είσοδος είναι ελεύθερη!

--------------------------------------------------------------------------------------

Έκθεση: "Συμμετοχή στην 14η Έκθεση Βιβλίου" (Μάιος 2017)

christmas16
Η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα λάβει χώρα από τις 11 έως τις 14 Μαΐου 2017, στις εκθεσιακές εγκαταστάσεις της HELEXPO. Διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), τη Διεύθυνση Γραμμάτων, τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού (του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού), τη Helexpo, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Στα πλαίσια λοιπόν όλης αυτής της διοργάνωσης σας ενημερώνουμε ότι στις 14/5/2017 ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00μμ, το σχολείο μας θα έχει ενεργό συμμετοχή σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ και τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κ. Κατερίνα Τζαβάρα. Μια ομάδα παιδιών θα παρουσιάσει ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, από το βιβλίο της κ. Τζαβάρα ενώ όλοι μαζί θα παίξουμε και θα τραγουδήσουμε με εμψυχώτρια την ίδια. Το θεατρικό δρώμενο είναι από το βιβλίο της: «Εγώ, εγώ, εγώ … κι ένα χωνάκι παγωτό». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της παιδικής γωνιάς με αριθμό Νο 2, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 13. (είσοδος από τα Πανεπιστήμια). Φυσικά σας περιμένουμε όλους εκεί για να απολαύσετε την παράσταση!

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση: "5η Ημέρα Αθλητισμού" (Μάιος 2017)

athletics
Το σχολείο μας στις 12/05/2017 στα πλαίσια διαφόρων διαθεματικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν μέσα στα τμήματα από τις νηπιαγωγούς σχετικά με το κομμάτι του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου μας του κ. Γιώργου Κοντού, θα πραγματοποιήσει την 5η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ η οποία έχει πια κατοχυρωθεί ως θεσμός. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές από διάφορους χώρους, να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί τους, να τους πάρουν συνέντευξη, να τους δείξουν φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές τους, κύπελλα και μετάλλια, να τους υπογράψουν αυτόγραφα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00πμ και θα τελειώσει περίπου στις 13:00μμ!

--------------------------------------------------------------------------------------

Εισήγηση: ""Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων – σεξουαλική παρενόχληση – παρενόχληση στο διαδίκτυο"" (Απρίλιος 2017)

christmas16
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και ώρα 18:30μμ, στις εγκαταστάσεις της Τούμπας, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση με την κ. Αγγελική Κουρή με θέμα: «Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων – σεξουαλική παρενόχληση – παρενόχληση στο διαδίκτυο». Στη συγκεκριμένη συνέλευση μπορούν να παρευρεθούν οι γονείς και από τα δύο παραρτήματα του Νηπιακού Κήπου. Αγαπητοί γονείς θεωρούμε ότι όλοι όσοι είμαστε γονείς ή ειδικοί που ασχολούμαστε με το παιδί, ότι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να έχουμε ενεργή συμμετοχή.

--------------------------------------------------------------------------------------

Επιστημονική Ημερίδα "Ο Ρόλος και η αξία του παιχνιδιού στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και Αυτισμό" (Μάρτιος 2017)

christmas16
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 19 Μαρτίου 2017 ημέρα Κυριακή με θέμα «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ». Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pedi.gr και να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής και πληροφοριακό υλικό. Φυλλάδιο Ημερίδας

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση Βιβλίου: "ΔΕΝ" (Μάρτιος 2017)

christmas16
Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, Μητροπόλεως 92 τα παιδιά του Νηπιακού Κήπου μαζί με τους γονείς τους, είμαστε καλεσμένοι στη γωνιά βιβλίου. Εκεί θα μας υποδεχτεί ο αγαπημένος μας συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει μαζί με τα παιδιά το καινούριο του βιβλίο «ΔΕΝ…». Πρόσκληση

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση Βιβλίου: "Μεγαλώνω με τη γιαγιά μου" (Μάρτιος 2017)

book
Ο Νηπιακός Κήπος, επιδιώκοντας τη συνεργασία με το οικογενειακό περιβάλλον, επέλεξε να πρωτοτυπήσει και να συνδέσει τη σχέση σχολείου - οικογένειας, βελτιώνοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης και ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα, τόσο της οικογένειας όσο και του σχολείου ως φορέων εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης. Αφορμή για την επίτευξη αυτού του στόχου, δόθηκε το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Μεγαλώνω με τη γιαγιά μου». Στο βιβλίο αυτό θίγεται το θέμα του σεβασμού και της προσφοράς στην Τρίτη Ηλικία. Θέμα σημαντικό για τα παιδιά που βλέπουν τις αλλαγές που φέρνει ο χρόνος στα αγαπημένα πρόσωπα του παππού και της γιαγιάς, οι οποίοι πολλές φορές τα μεγάλωσαν. Πιστεύουμε ότι η ιστορία που θα διαβάσουν θα βοηθήσει τα παιδιά να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους για τη γιαγιά και θα τους δείξει πως με την αγάπη μπορούμε να διατηρήσουμε τη σχέση μαζί τους ζωντανή, ακόμη κι αν χρειαστεί οι ρόλοι ν’ αλλάξουν. Ο Νηπιακός Κήπος, λοιπόν, σχεδιάζοντας κατάλληλες και αποτελεσματικές πρακτικές, με στόχο τη σύνδεση σχολείου- οικογένειας, καλεί τις γιαγιάδες των μαθητών του τμήματος της κυρίας Ζωής Κοκκίνου και της κυρίας Δήμητρας Ωραιοπούλου, την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30, στο χώρο του σχολείου, για να απολαύσουν ένα δημιουργικό απόγευμα με τα εγγονάκια τους. Είναι μεγάλη χαρά των εκπαιδευτικών και των μαθητών να υποδεχτούν στο σχολείο τους τις γιαγιάδες και να βιώσουν τις μαθησιακές εμπειρίες των παιδιών. Μπορούν αν το επιθυμούν να έρθουν και οι δύο γιαγιάδες του κάθε παιδιού, αρκεί να δηλωθεί στο σχολείο για να υπάρχει κατάλληλη ετοιμασία από μέρους μας. Τα παιδιά θα χρειαστεί να φέρουν μαζί τους ένα μαξιλάρι το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να κάτσουν στο χώρο της εκδήλωσης.

--------------------------------------------------------------------------------------

Παρουσίαση Βιβλίου: "Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω" (Φεβρουάριος 2017)

book
Στις 23/02/2017 ημέρα Πέμπτη για τα τμήματα από τις εγκαταστάσεις της Τούμπας και στις 28/02/2017 ημέρα Τρίτη για τα τμήματα από τις εγκαταστάσεις του Ρυσίου, στα πλαίσια των προγραμμάτων της στοματικής υγιεινής που εκπονήθηκε στα σχολεία μας θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση από τη συγγραφέα Ανθή Ζήση και τον Γιάννη Θεοδώρου, θεατροπαιδαγωγό, του βιβλίου της «Τα δοντάκια μου προσέχω μια ζωή για να τα έχω».

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι: "Ήρθες πάλι… τρελό Καρναβάλι!!!" (Φεβρουάριος 2017)

lab
Στις 08/2/2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι με γονείς και παιδιά με τίτλο «Ήρθες πάλι… τρελό Καρναβάλι!!!». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς, προσεγγίζοντας με τα παιδιά τι ακριβώς γιορτάζουμε και μαθαίνοντας τα ήθη και έθιμα που αναβιώνουν στην πατρίδα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι: "Συναισθηματική νοημοσύνη – Γιατί είναι πιο σημαντική από τον δείκτη ευφυϊας" (Ιανουάριος 2017)

lab
Σας ενημερώνουμε ότι στις 16/01/2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30μμ στις εγκαταστάσεις της Τούμπας θα πραγματοποιηθεί σχολή γονέων με την κ. Αγγελική Κουρή με θέμα: «Συναισθηματική νοημοσύνη – Γιατί είναι πιο σημαντική από τον δείκτη ευφυϊας». Θα είναι χαρά μας να παρευρεθείτε στην πρώτη αυτή συνέλευση της καινούριας χρονιάς και να σκεφτείτε και θέματα για επόμενη σχολή γονέων που τυχόν θα θέλατε να συζητήσουμε.

--------------------------------------------------------------------------------------

Βιωματικό εργαστήρι: "Ταξίδι … στον κόσμο" (Ιανουάριος 2017)

lab
Στις 18/01/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30μμ θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Ταξίδι … στον κόσμο». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του project «Εμείς … και οι άλλοι» που εκπονείται μέσα στα τμήματα αυτή την περίοδο, με σκοπό τα παιδιά να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα άλλων λαών να γνωρίσουν την κουλτούρα τους, τα παραδοσιακά φαγητά τους, το νόμισμα τους, το εθνικό τους σύμβολο κλπ.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: (Ιανουάριος 2017)

ab
Σας ενημερώνουμε ότι στις 18/01/2017 ημέρα Τετάρτη παιδιά από το σχολείο του Ρυσίου και στις 25/01/2017 παιδιά από το σχολείο της Τούμπας θα παρακολουθήσου από το θέατρο του Βορρά την παράσταση «Μια τρελή-τρελή Αλφαβήτα» (οι παραστάσεις θα γίνουν στο χώρο του σχολείου). Στη μαγική χώρα της Αλφαβήτα ζουν ευτυχισμένα παίζοντας μεταξύ τους τα γραμματάκια, τα οποία έχουν σαν αρχηγό τους την γραμματονεράιδα τους την κυρία Αλφαβήτα! Τη στιγμή όμως που πάνε να τη γνωρίσουν σε όλα τα παιδιά για να μπορούν κι αυτά με τη σειρά τους να παίξουν μαζί της, αυτή εξαφανίζεται! Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να βρεθεί! Να μάθουν όλα τα παιδιά ένα ένα τα γράμματα της Αλφαβήτας για να μπορούν ανακατεύοντάς τα να σχηματίζουν λέξεις, σκέψεις, ιστορίες! Θα τα καταφέρουν; Μια μαγική παιδική παράσταση με ζωντανό τραγούδι, χορό γεμάτη χιούμορ, εντυπωσιακά σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια αλλά και αγάπη για τον μαγικό κόσμο της ελληνικής γλώσσας και που μετατρέπει την εκμάθηση σε παιχνίδι.

--------------------------------------------------------------------------------------Παλαιότερες Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059