logo

Get Adobe Flash player

εξορμήσεις Εξορμήσεις2010 - 2013

 

Θέατρο: 'Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες' (Δεκέμβριος 2013)

jason
«Ο Ιάσωνας και οι Αργοναύτες του ξεκινούν ένα ταξίδι για το Δίκιο, που στην πορεία γίνεται ένα ταξίδι φιλίας, αλληλεγγύης και συνένωσης δυνάμεων αλλά και ένα ταξίδι δοκιμασίας για τα όρια της ανθρώπινης θέλησης και δύναμης». Τα παιδιά εισπράττουν τα μηνύματα, μαθαίνουν τον μύθο των Αργοναυτών από το ξεκίνημα στην Ιωλκό της Μαγνησίας μέχρι την κατάκτηση του Χρυσόμαλλου Δέρατος στην Κολχίδα, που αποτελεί το κίνητρο της εκστρατείας, και την επιστροφή του Ιάσωνα στην πατρίδα.. Στο Θέατρο Εγνατία.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο Κεραμιδοτρέχαλος' (Νοέμβριος 2013)

ntanta
Η Άλκη Ζέη δε ξεχνάει ποτέ το παιδί. Δε ξεχνάει ποτέ η ίδια να είναι παιδί. Η λογοτεχνία για το παιδί στην Άλκη Ζέη έχει βρει τον συγγραφέα της. Ένα από τα ωραιότερα έργα της είναι ο Κεραμιδοτρέχαλος , όπου περιγράφει πόση μοναξιά μπορεί να νιώσει ένα παιδί μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ώστε να φτάνει να επινοεί φανταστικούς φίλους. Ο αδερφός και οι φίλοι του ζούνε και αυτοί στο δικό τους παράλληλο κόσμο. Αυτό συμβαίνει όταν οι γονείς στην προσπάθειά τους για επιβίωση δε τους μένει χρόνος να αφουγκραστούν και κυρίως να δώσουν ρόλο στα ίδια τους τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά όμως, όταν ενώσουν τις φωνές τους μπροστά σε έναν κοινό στόχο, πετυχαίνουν πάντα τον σκοπό τους. Στο Κινηματοθέατρο Ράδιο Σίτυ.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Νταντά εξ ουρανού' (Νοέμβριος 2013)

keramidotrexalos
«Μια μαγική νταντά προσγειώνεται… από τον ουρανό και αναλαμβάνει τα παιδιά μιας πλούσιας οικογένειας μ’ ένα πολύ αυστηρό πατέρα και αλλάζει όλη τους τη ζωή. Κάθε αγγαρεία μετατρέπεται σε παιχνίδι, κάθε συνηθισμένη μέρα σε μια ξεχωριστή περιπέτεια και η ζωή τους αποκτά νόημα και ουσία. Μαζί θα γνωρίσουν αξέχαστους χαρακτήρες, ανάμεσα τους και τον σούπερ ταλαντούχο καπνοδοχοκαθαριστή που με τη βοήθεια του, θα ανακαλύψουν πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον. Με φαντασία και δημιουργικότητα θα ταξιδέψουν και θα περιπλανηθούν στον κόσμο και θα έρθουν σε επαφή με μοναδικές εμπειρίες και συγκινήσεις». Μια θεατρική παράσταση γεμάτη ανατροπές, τραγούδια, χορό, γέλιο και μαγεία που θα ενθουσιάσει αλλά και θα αλλάξει την διάθεση κάθε οικογένειας για τη ζωή. Στο θέατρο Κολοσσαίον.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Επίσκεψη στην 113 Πτέρυγα Μάχης (Νοέμβριος 2013)

mormolis
Επίσκεψη στην 113 Πτέρυγα Μάχης, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή του προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
--------------------------------------------------------------------------------------

 

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (Νοέμβριος 2013)

ags
Στα πλαίσια της διαθεματικής έρευνας που εκπονήθηκε μέσα στα τμήματα σχετικά με την Διατροφή, τη σπορά και γενικώς τις εργασίες το φθινόπωρο σε σχέση μ’ έναν ελαιώνα, οπορώνα, αμπελώνα κλπ., τα παιδιά μας επισκέφθηκαν το Αγρόκτημα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις, όπως "Με γάλα παιχνίδια". "Σιτάρι από το χωράφι στο τραπέζι μας", κ.α..

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Λάχανα και Χάχανα' (Οκτώβριος 2013)

laxana
«Ο Φαταουλίδας είναι ο απόλυτος Άρχοντας στη Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή και να μην μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του να γίνει λυρικός τραγουδιστής. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση! Ένα «μεταλλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στη Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας. Τα παιδιά έπαψαν να αγαπούν τη μάθηση και ασχολούνται μόνο με τα κινητά τους. Οι τρεις μικροί ήρωές του έργου, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα και να διασφαλίσουν με το Λαχανομνημόνιο που τα ίδια συντάσσουν ότι η χώρα τους θα γεμίσει σχολεία, τέχνη και ανθρωπιά. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει... μαγικές ιδιότητες. Από το Θέατρο Σοφούλη, στο θέατρο Αθήναιον.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Το ταξίδι της νότας' (Οκτώβριος 2013)

nota
«Η Λα σύντομα θα γίνει η πιο διάσημη νότα του κόσμου. Ο Μέγας Μαέστρος έχει βασίσει το σπουδαιότερο έργο του πάνω της και σύντομα ο κόσμος θα την αποθεώσει. Το μόνο πρόβλημα; Εκείνη δεν θέλει… Γιατί το τίμημα της δόξας είναι μεγάλο κι εκείνη αρνείται να εγκλωβιστεί για πάντα μέσα σε μία παρτιτούρα-φυλακή βγάζοντας μονίμως τους ίδιους ήχους. Παρέα με το χελιδόνι, θα δραπετεύσουν από την Χώρα του Σολφέζ και το ταξίδι προς την ανεξαρτησία θα αρχίσει. Περνώντας από την Χώρα του Ουράνιου Τόξου στην Χώρα της Άνοιξης και ολοκληρώνοντας μία - μία τις αποστολές τους, θα βρουν κάτι παραπάνω από τον αρχικό τους στόχο. Θα βρουν ο ένας τον άλλον». Κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας δεν είναι ούτε η νότα ούτε το χελιδόνι αλλά ο αγώνας για την επίτευξη της αυτογνωσίας, της ευτυχίας, της προσωπικής ολοκλήρωσης. Τα ερωτήματα στα οποία προσπαθούμε να απαντήσουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους έχουν να κάνουν με τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά μας σ’ αυτό το ταξίδι, με τα κριτήρια επιλογής του καταλληλότερου καθώς και με την μοναχικότητα η όχι της πορείας μας. Από τον θεατρικό θίασο «Καλειδοσκόπιο».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Φουτουρία' (Οκτώβριος 2013)

futuria
Θεατρική παράσταση «Φουτουρία»! της διεθνής ομάδας Hippo. Η Φουτουρία είναι ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Νίκου Τσιώτσιου. Η ομάδα Hippo χρησιμοποιώντας στοιχεία σωματικού θεάτρου, μουσική κι ελάχιστη σκηνογραφία δημιουργεί μία φαντασμαγορική πόλη του μέλλοντος, γεμάτη ιπτάμενα αυτοκίνητα, αστεία ρομπότ και τρελές εφευρέσεις. Μία ξεχωριστή κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών. Την παράσταση ακολουθούν δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού που εισάγουν τα παιδιά σ΄ ένα φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο από το θέαμα που παρακολούθησαν. Η παράσταση ανταποκρινόμενη στο αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών, βοηθά με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο να εξοικειωθούν με λέξεις όπως συλλογικότητα, αλληλεγγύη, και δημιουργικότητα.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο Μορμόλης' (Μάρτιος 2013)

mormolis
Μα ποιος είναι ο Μορμόλης που έχει αναστατώσει όλη την πόλη και που λέει στα παιδιά τι να κάνουν; Ποιος είναι ο Μορμόλης που βρίσκεται παντού και πουθενά; Ο Μορμόλης δεν είναι τίποτε άλλο παρά… ένα σκέτο κουτί, ένα πολύ απλό κουτί, που γίνεται ο καινούριος φίλος και ο μυστικός σύμβουλος όλων των παιδιών. Είναι αυτός που λέει στους μεγάλους όσα δεν τολμούν να τους πουν οι μικροί. Και οι μεγάλοι, φυσικά, αναστατώνονται αφού ο Μορμόλης με τη βοήθεια των παιδιών, βρίσκεται παντού: μεταμορφώνεται σε παπούτσι, καπέλο, ή ακόμη και σε μπουρί της σόμπας!(Στο Βασιλικό θέατρο).

--------------------------------------------------------------------------------------

Μουσείο Ύδρευσης (Μάρτιος 2013)

eyath
Στα πλαίσια της μουσειακής εκπαίδευσης και σχετικά μ΄ ένα project που εκπονείται για την αναγκαιότητα του νερού, τα παιδιά της κ. Ζωής θα πάνε στο Μουσείο Ύδρευσης και θα ξεναγηθούν: α. στο κεντρικό κτίριο του αντλιοστασίου, με τα αντλητικά συγκροτήματα και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη σε λειτουργία (κεντρικό εκθετήριο). β. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (παλιό λεβητοστάσιο), που περιλαμβάνει και τον εντυπωσιακό, αποκατεστημένο χώρο των παλιών ατμολεβήτων. γ. στο κτίριο διοίκησης, όπου λειτουργεί εξειδικευμένη βιβλιοθήκη για το νερό και τα υδραυλικά έργα και διατίθεται ένα μοναδικό αρχείο ιστορικών χαρτών, σχεδίων έργων ύδρευσης του 19ου και του 20ού αιώνα, καθώς και παλιές φωτογραφίες και σπάνια ντοκουμέντα από το πλούσιο αρχειακό υλικό της ΕΥΑΘ. δ. στο Πάρκο του Νερού, όπου εκτίθενται ιστορικά αντλητικά συγκροτήματα και αγωγοί νερού.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ονειρο καλοκαιρινής νυκτός' (Μάρτιος 2013)

kalokair-nuktos
Το παραμύθι αναφέρεται και εστιάζει στις σχέσεις των δύο φύλων και προσεγγίζει τις περιπλοκές και τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Η κόρη του βασιλιά της Αθήνας, Ερμία, παραβλέπει τις επιθυμίες του πατέρα της και αποφασίζει να κλεφτεί με τον αγαπημένο της Λύσανδρο και να καταφύγει μαζί του στο μαγεμένο δάσος. Όμως ο εκλεκτός του πατέρα της, και ερωτευμένος μαζί της, Δημήτρης, αποφασίζει να την ακολουθήσει για να κερδίσει την αγάπη της. Η Ελένη, που είναι ερωτευμένη και αυτή με την σειρά της με τον Δημήτρη, αποφασίζει να τον εμποδίζει ακολουθώντας τον. Ο Σαίξπηρ καταφέρνει να περιπλέξει την ιστορία, χρησιμοποιώντας τις μαγικές ικανότητες των ξωτικών του δάσους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παραμυθιού. Η ερωτική διαμάχη του βασιλικού ζεύγους των ξωτικών επηρεάζει τις σχέσεις των ηρώων, αφού πάνω στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν τα σωστά ζευγάρια καταφέρνουν με τις γκάφες τους να μπερδέψουν ακόμη περισσότερο την ιστορία. (Στο θέατρο Σοφούλη).

--------------------------------------------------------------------------------------

Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μάρτιος 2013)

kratikomouseio
Στα πλαίσια της μουσειακής εκπαίδευσης τα παιδιά θα επισκεφθούν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών για την εκπόνηση εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ειδικά σχεδιασμένες δράσεις και εργαστήρια.


--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ο Τζακ και η φασολιά' (Φεβρουάριος 2013)

jack
Κάτι … μαγειρεύεται στην παιδική σκηνή του Αθήναιον...Ετοιμαστείτε να δοκιμάσετε το πιο χορταστικό γεύμα που φτιάχτηκε αποκλειστικά για παιδιά. Το παιδικό μιούζικαλ «Ο Τζακ κι η φασολιά» σαγηνεύει μικρούς και μεγάλους.

Η συνταγή: Παίρνουμε 5 μαγικά φασόλια. Τα ρίχνουμε στη σκηνή του Αθήναιον προσθέτοντας μπόλικα χρώματα. Η φωτιά είναι δυνατή, τσαχπίνα και χορεύει συνέχεια. Όταν πάρουν μια πρώτη βράση, θα δείτε πως τα φασόλια δεν θα σταματάνε να τραγουδούν. Τα ανακατεύουμε συνέχεια με το ραβδί της νεράιδας και προσέχουμε να μην πέσει μέσα η βρώμικη κάλτσα του γίγαντα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας 274 χρυσά αυγά και προσέχουμε να μην κόψει το φαγητό από τα ασταμάτητα γέλια!.. Καλή όρεξη! (Στο θέατρο Αθήναιον).

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκθεση: 'Θεοί και ήρωες' (Φεβρουάριος 2013)

gods
Σε παλαιότερους καιρούς το Αρχαίο Ελληνικό Πνεύμα διέλυσε με το φως του, τα σκοτάδια της Μεσαιωνικής Ευρώπης. Οι Αρχές της φιλοσοφίας και των Γραμμάτων, των Επιστημών και των Τεχνών, όπως είχαν τεθεί και αναπτυχθεί κατά την Κλασσική Αρχαιότητα, έγιναν η βάση για τους διανοητές ώστε να δημιουργήσουν την ταυτότητα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και κατ΄ επέκταση του Παγκόσμιου. Καλύπτει τους τομείς των τρισδιάστατων κατασκευών της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Η παρουσίαση αυτή, με τίτλο «Έλληνες Θεοί και Ήρωες» απαρτίζεται όπως είναι επόμενο, από μεγάλο αριθμό εκθεμάτων καθώς σκοπός της είναι να εμπνεύσει, συναρπάσει και τελικά να διδάξει και μεταφέρει όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματα μέσα από τους διαφορετικούς τομείς όπου εξαπλώνεται..

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ο Πήτερ Παν στη χώρα του ποτέ ποτέ' (Φεβρουάριος 2013)

peter
Ο Πήτερ Παν, το αγόρι που δεν ήθελε να μεγαλώσει, μας ταξιδεύει στη Χώρα του «Ποτέ», εκεί όπου ζουν πειρατές, νεράιδες, γοργόνες και Ινδιάνοι, δίνοντας την αιώνια μάχη με το αδυσώπητο τικ-τακ του αδηφάγου κροκόδειλου! Μια συναρπαστική περιπέτεια που μαγεύει τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου και ανοίγει δρόμους στη φαντασία τους.

--------------------------------------------------------------------------------------

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: 'Ευρώπη και Ελληνικοί μύθοι: 16ος-19ος αιώνας' (Ιανουάριος 2013)

evropi
Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι: 16ος-19ος αιώνας» είναι ο τίτλος της έκθεσης που φιλοξενείται την εκθεσιακή περίοδο "Οκτώβριος '12 – Ιανουάριος '13" στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και οργανώνεται σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφικών Τεχνών του Λούβρου. Συνολικά στο Τελλόγλειο φιλοξενούνται 82 έργα από το Λούβρο, πολλά από τα οποία, εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, παγκοσμίως. Με την εν λόγω έκθεση το Τελλόγλειο συμμετέχει στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Το όνειρο του σκιάχτρου' (Ιανουάριος 2013)

skiaxtro
"Το «Όνειρο του Σκιάχτρου» είναι από τα πιο πολυπαιγμένα θεατρικά μου έργα. Κάθε φορά όμως που το βλέπω, εκπλήσσομαι. Αισθάνομαι σαν να παρακολουθώ ένα διαφορετικό έργο. Και αυτό επειδή ο κάθε σκηνοθέτης και ο κάθε θίασος δίνει τη δική του πνοή στο έργο. Άλλες παραγωγές τονίζουν το πολιτικό (το σκιάχτρο-επαναστάτης), άλλοι το ερωτικό (σχέση Αχυρούλη - Τιτιβούε) και άλλοι το μεταφυσικό στοιχείο (όπως το συγκινητικό φινάλε από τον ΘΟΚ στην Κύπρο). Άλλες παραγωγές τονίζουν τα κωμικά, άλλες τα λυρικά, άλλες τα τραγικά στοιχεία. Ο κάθε σκηνοθέτης, σκηνογράφος και καλλιτέχνης που το ζωντανεύει ανακαλύπτει κάτι δικό του. Και αυτό είναι ίσως το μυστικό της μακροβιότητας του έργου εδώ και κοντά τριάντα χρόνια." Ε. Τριβιζάς. Στο θέατρο Ολύμπιον.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ενα σπίτι παραμύθια' (Δεκέμβριος 2012)

paramuthia
Πέντε τραγουδιστά παραμύθια για μία μικρή ορχήστρα, έναν αφηγητή και τους ήρωες να τα λένε τραγουδιστά, έρχονται ξανά στο φως και στη διάθεση όλων των παιδιών. Η ρυθμική και μελωδική μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη βασισμένη σε διάφορα μουσικά μοτίβα, στοιχεία από παλιά λαϊκά τραγούδια, από δημοτικά, από όπερα, και αποτελούμενη και από άλλους ρυθμούς και μελωδίες, το θαυμάσιο λιμπρέτο, οι στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου, ταξιδεύουν τα παιδιά στον ονειρικό κόσμο των παραμυθιών, κατανοώντας έτσι ευκολότερα το μύθο και τα νοήματά του μέσα από μουσικές, λόγια και χρώματα. Τα παιδιά συμμετέχουν διαδραστικά στην παράσταση, τραγουδούν και χορεύουν, κι έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη χαρά της μεταμφίεσης εφόσον τα πάντα διαδραματίζονται επί σκηνής κι έτσι αναπτύσσεται η δημιουργική τους φαντασία.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Οι άθλοι του Ηρακλή' (Νοέμβριος 2012)

iraklis
Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012, αποφασίσαμε ν’ ακολουθήσουμε τον ιδρυτή των Ολυμπιακών Αγώνων και πιο ονομαστό ήρωα της ανθρωπότητας, τον Ηρακλή και να παρακολουθήσουμε τους άθλους του. Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, ετοίμασαν μια παράσταση με παραμυθένια αντιμετώπιση αλλά συγχρόνως ακριβής στα ιστορικά στοιχεία. Μια παράσταση με 12 ηθοποιούς, πλούσια σκηνικά και καταπληκτικά κοστούμια, βασισμένη πάνω σε ότι έχει γραφτεί για τον ήρωα και τη ζωή του έτσι ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια σαφή εικόνα του Ηρακλή, του ήρωα των ηρώων, που με τους άθλους του έμεινε στην ιστορία ως ο πιο ονομαστός και αγαπητός ήρωας της ανθρωπότητας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Επίσκεψη στον αμπελουργικό οίκο 'Καζάκη' (Νοέμβριος 2012)

kazaki2
Στα πλαίσια της διαθεματικής έρευνας που εκπονείτε μέσα στα τμήματα σχετικά με την ελιά, το λάδι, τους αμπελώνες και τις βιολογικές καλλιέργειες, τα παιδιά θα επισκεφθούν τον Αμπελουργικό οίκο Καζάκη στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, στους βιολογικούς ελαιώνες. Η επίσκεψη περιλαμβάνει: μάζεμα ελιάς, ξενάγηση σις εγκαταστάσεις φτιάχνονται επιτραπέζιες (βρώσιμες) ελιές, μετάβαση σε κοντινό ελαιοτριβείο όπου οι μαθητές βλέπουν πώς παράγεται το ελαιόλαδο και δοκιμή βιολογικών προϊόντων από το κτήμα.

--------------------------------------------------------------------------------------

Εξόρμηση σε παραλία (Ιούνιος 2012)

video clip
Στα πλαίσια της εξόρμησης τμήματος του σχολείου μας σε μια παραλία γυρίσαμε ένα ευχάριστο καλοκαιρινό video clip για να σας ευχηθούμε όλους Καλό καλοκαίρι!! Παρακολουθήστε το....--------------------------------------------------------------------------------------

Θεατρικό στην 9η Διεθνή έκθεση βιβλίου (Μάϊος 2012)

ekthesi
Στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, το σχολείο μας θα έχει συμμετοχή με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο, στο αμφιθέατρο της παιδικής γωνιάς στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, παρουσιάζοντας με μια ομάδα παιδιών το 5ο οικολόγημά του «Το αστροπελέκι με την περιέργεια, βρίσκει λύση για την ενέργεια». Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 27/05/2012. Στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου θα υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΔΙΚΕΒΙ (Διεθνές Κέντρο Βιβλίου). Την συγκεκριμένη ημέρα θα σας περιμένουμε όλους εκεί με πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Πρόγραμμα εκδηλώσεων

--------------------------------------------------------------------------------------

Θεατρικό στην εκδήλωση των IWOG με θέμα το παιδί (Μάϊος 2012)

iwog
Ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών iwog (international women’s organization of Greece) που είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντριών που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948 κάνει μία ανοιχτή εκδήλωση με θέμα το παιδί. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/05/2012 στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Το σχολείο μας θα έχει συμμετοχή με θεματικό εργαστήρι. Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας τα παιδιά μπορούν τα συμμετέχουν στα δρώμενα της εκδήλωσης.

--------------------------------------------------------------------------------------

Επίσκεψη στο εργαστήρι μελισσοκομίας, Α.Π.Θ. (Μάϊος 2012)

meli
Τα παιδιά στα πλαίσια της θεματικής ενότητας σχετικά με τη μέλισσα και το μέλι θα επισκεφθούν το εργαστήρι μελισσοκομίας στο Πανεπιστημιακό Αγρόκτημα του Α.Π.Θ. και θα κάνουν πρακτική εφαρμογή στο χώρο του εργαστηρίου.


--------------------------------------------------------------------------------------

Εκδήλωση για την γιορτή της μητέρας (Μάϊος 2012)

mothersday
Στα πλαίσια της γιορτής της μητέρας, τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊου, το Σωματείο Ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης, οργανώνει εκδήλωση για όλα τα παιδιά της πόλης, στο Πάρκο των Ρόδων. Τα παιδιά θα φτιάξουν πρωτότυπες κατασκευές που θα τις χαρίσουν στον πιο πολύτιμο άνθρωπο της ζωής τους, «στη μαμά τους».

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ο Δον Κιχώτης' (Μάϊος 2012)

donquixote
Ο Δον Κιχώτης, του Μιγκέλ Θερβάντες, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εξακολουθεί να συγκινεί μέχρι σήμερα, γιατί είναι βαθιά ανθρώπινο. Οι δυο χαρακτηριστικοί ήρωες του έργου, ο ονειροπαρμένος Δον Κιχώτης, που αποφασίζει ξαφνικά να γίνει ιππότης, για να υπερασπιστεί τους αδύνατους και τους κατατρεγμένους, παρέα με τον αγαθό υποκόμο του Σάντσο Πάντσα, θα μπλεχτούν σε χίλιες δυο περιπέτειες, άλλοτε διασκεδαστικές, άλλοτε δραματικές. Όλοι μας λίγο πολύ κρύβουμε μέσα μας ένα Δον Κιχώτη και ένα Σάντσο Πάντσα. Αυτό το αταίριαστο κι όμως αχώριστο ζευγάρι συμβολίζει τη διπλή ανθρώπινη φύση. Είναι η φαντασία και η λογική που μπλέκονται και αντιμάχονται η μια την άλλη, αλλά τις κουβαλάμε πάντα μέσα μας. Στο Θέατρο Αθήναιον.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ένας Πινόκιο, σωστός Πίτερ Παν' (Μάϊος 2012)

pinokio
Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το μιούζικαλ με τους ήρωες του Disney 'Ενας Πινόκιο... σωστός Πίτερ Πάν'. Ο Πινόκιο βάζει σε νέες περιπέτειες τις τρεις πριγκίπισσες (Πεντάμορφη, Σταχτοπούτα, Γιασμίν) αλλάζοντας την ευχή που ζήτησαν απο τον Αλαντίν και το μαγικό του λυχνάρι. Κυριευμένος από ζήλια ο μικρός σκανδαλιάρης, θα φέρει άθελά του τον κακό Κάπταιν Χούκ ο οποίος θα τις μεταφέρει στη χώρα του Ποτέ. Πάντα υπάρχει όμως μια καλή νεράιδα! Είναι ο Πίτερ Πάν αυτός που θα τις βοηθήσει; Η συνέχεια επί σκηνής....

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου' (Απρίλιος 2012)

dinosaur
Ένα πρωινό στο μπαλκόνι του μικρού Γιάννη που ζει στη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ο Σαύρος, ένας δεινόσαυρος. Το αγόρι σκαρφαλώνει στο λαιμό του κι οι δυο τους ξεκινούν για μια βόλτα στην πόλη, ώστε να γνωρίσουν το παρελθόν της αλλά και τους ανθρώπους που την κατοικούν σήμερα. Θα σταματήσουν σε επτά τόπους και μνημεία της Θεσσαλονίκης και ο δεινόσαυρος θα ανεβάσει τον Γιάννη στα πιο ψηλά σημεία: πάνω στην Καμάρα, στο μιναρέ της Ροτόντας, το γλυπτό του Ζογγολόπουλου, το πλατάνι της πλατείας Ναυαρίνου, το καμπαναριό της Αγια-Σοφιάς, στους τρούλους από το Μπεζεστένι και στο μπαλκόνι του ρεστοράν «Όλυμπος-Νάουσα».

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Τα κόκκινα παπούτσια' (Απρίλιος 2012)

redshoes
Η θεατρική ομάδα 'Καλειδοσκόπιο' θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση 'Τα κόκκινα παπούτσια', μια διασκευή από το ομώνυμο γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.--------------------------------------------------------------------------------------

Επίσκεψη σε φούρνο (Απρίλιος 2012)

fournos
Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας που γίνεται μέσα στα τμήματα σχετικά με το ψωμί, τα παιδιά θα επισκεφτούν τον φούρνο Γαβρικούδη στο Λάκωμα.--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου' (Φεβρουάριος 2012)

thisavros
...αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή δεν αγοράζονται, προσφέρονται από καρδιά σε καρδιά! Η παράσταση της ομάδας Λώτινος Ήλιος, η οποία τα τελευταία 4 χρόνια παίζεται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά για σχολεία και έχει αγαπηθεί από παιδιά και εκπαιδευτικούς, φιλοξενείται στο θέατρο Αριστοτέλειο. 'Η Δροσιά, η Χρύσα και ο Σπίθας βρήκαν έναν σπάνιο χάρτη που οδηγούσε στο μεγαλύτερο θησαυρό του κόσμου. Προς μεγάλη τους έκπληξη δεν βρήκαν θησαυρό, αλλά ένα αλλόκοτο πλάσμα που πετάει τον χάρτη μακριά λέγοντας: «Από εδώ και πέρα θα σας καθοδηγήσω εγώ!»'

--------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακό Μουσείο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'Η επιστήμη των αθλημάτων' (Φεβρουάριος 2012)

epistimi
Η έκθεση 'Επιστήμη των Αθλημάτων', αποτελεί μια διαδραστική πρόκληση για παιδιά όλων των ηλικιακών ομάδων, βασιζόμενη στην ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος και της απαίτησης για σωματική συμμετοχή. Η διασύνδεση του αθλητισμού με τη φυσική, τη χημεία, τη βιολογία και την ιατρική, αποτελούν τον καλύτερο τρόπο ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών. Ο παιγνιώδης τρόπος μάθησης, καθώς πρόκειται κυρίως για μηχανήματα εξομοίωσης των αθλημάτων και το πλούσιο εποπτικό υλικό, δημιουργούν το καλύτερο περιβάλλον μύησης στον αθλητισμό.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: 'Παραμύθι χωρίς όνομα' (Ιανουάριος 2012)

xoris
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα γράφτηκε το 1910. Όπως η ίδια αναφέρει στο αυτοβιογραφικό της αφήγημα «Αναμνήσεις 1940»: «Και θυμωμένη για την αδράνεια του παλατιού, σε ώρα τέτοιας κρίσεως, έγραψα, στο θυμό μου απάνω, σε δέκα μέρες μέσα, το δεύτερο βιβλίο μου, ζωγραφίζοντας, στο πρόσωπο του αγοριού αρχηγού τον Νεοέλληνα που θα έσωζε τον τόπο του». Το έργο ξετυλίγεται στο βασίλειο των Μοιρολατρών, όπου ο βασιλιάς Αστόχαστος ασχολείται μόνο με την καλοπέρασή του. Η χώρα του καταρρέει, το θησαυροφυλάκιο είναι άδειο, οι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις δουλειές τους και απελπισμένοι φεύγουν από τον τόπο τους. Το βασιλόπουλο αποφασίζει να σώσει τη χώρα του. Βγαίνει από το παλάτι, πλησιάζει τους ανθρώπους, ακούει τα προβλήματά τους, διορθώνει αδικίες και ξεκινάει τη δική του μάχη. Έχει εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της χώρας του και τους καλεί να τον ακολουθήσουν για να φέρουν και πάλι την ευτυχία και την ελπίδα στον τόπο τους…

--------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακό Μουσείο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα υγιεινής διατροφής (Ιανουάριος 2012)

diatrofi
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 'Υγιεινής Διατροφής' για σχολεία αποτέλεσε πραγματική καινοτομία, κερδίζοντας το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και παιδιών. Ο στόχος της σταδιακής μεταβολής των καθημερινών συνηθειών των παιδιών, στο κυλικείο του σχολείου, στην κουζίνα του σπιτιού, σε κάθε επιλογή γεύματος, απαιτεί την ενεργή συμμετοχή τους στο περιβάλλον της κουζίνας. Για δύο ώρες οι μαθητές μυούνται στην υγιεινή διατροφή, μαθαίνοντας τη διατροφική πυραμίδα, αλλά και μαγειρεύοντας στην κουζίνα του μουσείου. Μια παιδαγωγός και ένας σεφ κατευθύνουν το ταξίδι της γεύσης και της μάθησης, δημιουργώντας το ιδανικό κλίμα βιωματικής δράσης και μάθησης.

--------------------------------------------------------------------------------------

Κινηματογράφος: "Happy feet 2" (Ιανουάριος 2012)

rompen
Ο Μάμπλ, ο Σταρ της Κλακέτας, αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί ο γιος του, ο Έρικ, φοβάται τον χορό. Μη θέλοντας να χορέψει, ο Έρικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν - έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει..... Σε τρισδιάστατη παράσταση.--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: "Ρομπέν των Δασών" της Κάρμεν Ρουγγέρη (Δεκέμβριος 2011)

rompen
Όλοι οι λαοί έχουν τους θρύλους και τις παραδόσεις τους που συνήθως βασίζονται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Βέβαια σιγά σιγά, με τον καιρό, καθώς μεταδίδονται από στόμα σε στόμα και από γενιά σε γενιά πλουτίζονται με φανταστικά στοιχεία και τροποποιούνται έτσι που να ξεφεύγουν από την ιστορία παίρνοντας παραμυθένιο χαρακτήρα. Ένας τέτοιος θρύλος είναι και ο Ρομπέν των Δασών.

--------------------------------------------------------------------------------------

Επίσκεψη στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη (Νοέμβριος 2011)

kazaki
Στα πλαίσια της διαθεματικής έρευνας για την ελιά, το λάδι, τους αμπελώνες και τις βιολογικές καλλιέργειες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Αμπελουργικό Οίκο Καζάκη. Στα παιδιά θα γίνει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις που φτιάχνονται οι επιτραπέζιες ελιές, στο ελαιοτριβείο και θα μαζέψουν ελιές από τα δέντρα.

--------------------------------------------------------------------------------------

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος: "Στην Ντενεκεδούπολη" (Νοέμβριος 2011)

ntenekedoupoli
Τα γνωστά ντενεκεδάκια ζωντανεύουν στην παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε έναν πρωτότυπο συνδυασμό αντικειμενοθεάτρου- μαύρου θεάτρου και κινουμένου σχεδίου. Μια παράσταση ατμοσφαιρική και χαρούμενη με τη χρήση άχρηστων υλικών αλλά και σημερινής τεχνολογίας και θεατρικών εφέ!. Το έργο είναι της Ευγενίας Φακίνου με μουσική του Γιάννη Μαρκόπουλου και σκηνοθεσία της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θεατρική ομάδα HIPPO: "Μετά την παράσταση" (Νοέμβριος 2011)

hippo
Φαντασμαγορική αφήγηση παραμυθιού από την ομάδα HIPPO βασισμένη στην παντομίμα, στην σωματοποιημένη αφήγηση, στην ζωντανή μουσική και στο τραγούδι και στη χρήση της κούκλας. Η παράσταση βασίζεται στις τεχνικές του Εκπαιδευτικού θεάτρου και επικεντρώνεται στις έννοιες του ανταγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Επίσκεψη στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας" (Νοέμβριος 2011)

avarvara
Στα πλαίσια του σχεδίου εργασίας με θέμα το μυστήριο της βάπτισης θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου θα γίνει ξενάγηση από τον Ιερέα του Ναού.--------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακό μουσείο: "Η Φρατζέλα και η βιολογική φάρμα" (Οκτώβριος 2011)

fratzela
Σύγχρονη, επίκαιρη και παιδαγωγικά κατάλληλη παράσταση, αφού διαπραγματεύεται σύγχρονες προβληματικές καταστάσεις με τρόπο κατανοητό στα παιδιά. Απαιτεί και δεν προβλέπει απλά τη συμμετοχή των παιδιών, θέτει ερωτήματα, αποφασίζουν τα παιδιά και ουσιαστικά πρωταγωνιστούν στην εξέλιξη της ιστορίας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: "Μπάλα είναι και γυρίζει..." (Οκτώβριος 2011)

theatro
...του θιάσου Τεχνόπολις. Το έργο αφορά την διαφορετικότητα των αθρώπων των δυο φύλων και τις προκαταλήψεις για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών. Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με το κλασσικό κουκλοθέατρο, το μάυρο θέατρο, το μοντέρνο θέατρο σκιών και το θέατρο μάσκας.

--------------------------------------------------------------------------------------

Πλανητάριο: "Αστερισμοί και μύθοι" (Ιούνιος 2011)

astro
Η ταινία "Αστερισμοί και Μύθοι - ASTRONOMYTHS" με ένα μαγικό τρόπο, μεταφέρει στο θεατή τα αστρικά συστήματα, τον κόσμο των μύθων και πως αυτοί έδωσαν την ονομασία τους στον κάθε αστερισμό. Η ταινία έχει, ήδη, γίνει αποδέκτης εξαιρετικά θετικών μηνυμάτων από πλανητάρια του εξωτερικού.

--------------------------------------------------------------------------------------

Κοσμοθέατρο: "Οι δεινόσαυροι-Γίγαντες της Παταγονίας" (Ιούνιος 2011)

dino
Παρακολουθώντας την τρισδιάστατη προβολή "Οι δεινόσαυροι-Γίγαντες της Παταγονίας" στην γιγαντοοθόνη του Κοσμοθεάτρου, τα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο με αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα!--------------------------------------------------------------------------------------

Εγκαταστάσεις PLANET: "Αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι" (Ιούνιος 2011)

planet
Εξόρμηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις PLANET για αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι!
--------------------------------------------------------------------------------------

Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγ. Αντωνίου: "Υγιεινή διατροφή και Παραδοσιακά προϊόντα" (Ιούνιος 2011)

gynsunet1
Επίσκεψη στον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του διαθεματικού για την υγιεινή διατροφή και τα Παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.--------------------------------------------------------------------------------------

Λαογραφικό Μουσείο: "Αφήγηση παραμυθιού" (Μάιος 2011)

laografiko
Τα τμήματα των Νηπίων και των προνηπίων επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφήγηση παραμυθιού από την κ. Θάνου-Κούμλελη.--------------------------------------------------------------------------------------

Λαογραφικό Μουσείο: "Μύλος είναι και γυρνάει και τη φορεσιά φοράει" (Μάιος 2011)

laografiko
Τα τμήματα των Νηπίων και των προνηπίων επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μύλος είναι και γυρνάει και τη φορεσιά φοράει".--------------------------------------------------------------------------------------

Μύλος: Εκθεση Leonardo Da Vinci (Απρίλιος 2011)

davinci
Τα τμήματα των Νηπίων και των προνηπίων επισκέφτηκαν την έκθεση Leonardo Da Vinci στον Μύλο. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν χειροποίητα αντίγραφα των παγκοσμίου φήμης σχεδίων, σημειωματάριων, σκαριφημάτων και επιστολών του Leonardo Da Vinci καθώς και να περιεργαστούν και να θέσουν σε λειτουργία τα 25 τρισδιάστατα μοντέλα, που έχουν κατασκευαστεί από ειδικευμένους τεχνίτες οι οποίοι ακολούθησαν κατά γράμμα τα σχέδια του Leonardo.

--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: "Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα" (Απρίλιος 2011)

e-fasoul
Τα παιδιά του σχολείου μας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα" του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο θέατρο Σοφούλη. "Ο Κουνούπης περιτριγυρίζει ελεύθερος. Όλα τα βλέπει, όλα τα κοροϊδεύει, όλα τα διορθώνει.....".


--------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακό Μουσείο: Μαγειρική και τη Μεσογειακή διατροφή (Απρίλιος 2011)

olympics
Τα παιδιά του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με τη μαγειρική και τη Μεσογειακή διατροφή.--------------------------------------------------------------------------------------

Ολυμπιακό Μουσείο: Παραολυμπιακοί αγώνες (Απρίλιος 2011)

olympics
Τα παιδιά του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και είχαν την ευκαιρία να ενημρωθούν για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, τα παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και τον εξοπλισμό του εκάστοτε αθλήματος.


--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: "Παιχνίδια με το Σαρλό" (Μάρτιος 2011)

Sarlo
Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τα τμήματα των Νηπίων και των Προνηπίων παρακολούθησαν τη μοπυσικοθεατρική παράσταση "Παιχνίδια με το Σαρλό" από την παιδική σκηνή του Κρουστόφωνου, στο θέατρο Ολύμπιον.


--------------------------------------------------------------------------------------

Θέατρο: "Ο κουρέας της Σεβίλλης" (Φεβρουάριος 2011)

koureas
Τα τμήματα των Νηπίων και των προνηπίων παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη "Ο κουρέας της Σεβίλλης" στο θέατρο Εγνατία.--------------------------------------------------------------------------------------Εξορμήσεις 2017Εξορμήσεις 2015-2016Εξορμήσεις 2014Εξορμήσεις 2010 - 2013

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059