logo

Get Adobe Flash player

εξορμήσεις Εξορμήσεις

 

Επίσκεψη σε φούρνο (Δεκέμβριος 2014)

mera
Παιδιά τμημάτων του Σχολείου μας θα επισκεφθούν τον φούρνο του κ. Γαβρικούδη στο Λάκωμα στα πλαίσια ενός βιωματικού εργαστηρίου σχετικά με το επάγγελμα του φούρναρη τις ημέρες των Χριστουγέννων.


--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Το μαύρο θέατρο τη Πράγας' (Νοέμβριος 2014)

mera
Στις 19/11/2014 ημέρα Τετάρτη παιδιά τμημάτων του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν το Μαύρο Θέατρο της Πράγας «IMAGE» στο κινηματοθέατρο Αριστοτέλειο.
Το IMAGE Black Light Theater of Prague, ένας από τους πιο επιτυχημένους θιάσους του Μαύρου Θεάτρου, ιδρύθηκε στην Τσεχία το 1989 από το μουσικό Alexander Cihar και τη χορογράφο και γνωστή χορεύτρια του Κρατικού Μπαλέτου της Τσεχίας Eva Asterova. Στόχος τους ήταν να ιδρύσουν το δικό τους θέατρο «σύμφωνα με τις δικές τους ιδέες και τα προσωπικά τους οράματα. Ένα ανεξάρτητο θέατρο που να βασίζεται στις τεχνικές του μαύρου θεάτρου και να συνδυάζει στοιχεία μοντέρνου χορού, jazz και παντομίμας.» Το όνειρό τους ήταν ένα θέατρο που να προσφέρει στο θεατή υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, καλή μουσική και χορό, αλλά «και μια γερή δόση γέλιου».
Το μαύρο θέατρο είναι διαφορετικό. Το φως είναι διαφορετικό, το σκοτάδι επίσης. Το πυκνό αυτό σκοτάδι του μαύρου θεάτρου είναι σχεδόν ονειρικό. Ποιητικές εικόνες πλησιάζουν από το μυστηριώδες και απροσδιόριστο βάθος μιας μαύρης καμπίνας. Οι ηθοποιοί δεν φαίνονται, είναι αόρατοι. Ξαφνικά όμως παρουσιάζονται επικίνδυνα κοντά, κάνοντας του χώρο να εκφράζει από μόνος του κρυφά, ανήσυχα συναισθήματα, ενώ σταδιακά υπερνικά τους νόμους της φύσης. Η μουσική δίνει στο άψυχο ζωή, κάνει το τραγικό αστείο και το απίστευτο αληθινό. Η φαντασία ξυπνά. Αν είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε την εξερεύνησή μας μέσα σας, μπορεί να ανακαλύψετε κάτι που δε γνωρίζατε πως υπήρχε.
Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας IMAGE μας παροτρύνει να αλλάξουμε τη ματιά μας με μια άλλη πιο …παιδική. Πιο αυθεντική!

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: ΄Τομ Σόγιερ' (Νοέμβριος 2014)

mera
Στις 10/11/2014 ημέρα Δευτέρα παιδιά τμημάτων του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση «Τομ Σόγιερ».
O Τομ Σόγιερ είναι ένας ήρωας γοητευτικός, αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μια αταξία ή μια ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα.
Ο Τομ Σόγιερ, ο Χακ Φιν, η θεία Πόλυ, η Μπέκυ και η τρελοπαρέα τους, είναι οι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας. Ένας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες, που απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ!

Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν επισημαίνει ότι οι περισσότερες από τις περιπέτειες του βιβλίου συνέβησαν πραγματικά. «Γράφοντας αυτό το βιβλίο, είχα σαν κύριο σκοπό να ψυχαγωγήσω τα παιδιά - μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια - μα ελπίζω να διασκεδάσουν το ίδιο και οι μεγάλοι, αφού θα τους θυμίσει πώς σκέφτονταν, πώς φέρονταν και σε τι απίθανες καταστάσεις έμπλεκαν, καμιά φορά, με την παιδική ανεμελιά τους».
Με τη βοήθεια της Νανάς Νικολάου που διασκεύασε το βιβλίο και σκηνοθέτησε την παράσταση και των συνεργατών μας, θα ταξιδέψουμε στον κόσμο των κλασικών συγγραφέων.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Επίσκεψη στην 113 Πτέρυγα Μάχης (Νοέμβριος 2014)

mera
Σας ενημερώνουμε ότι στις 7/11/2014 ημέρα Παρασκευή παιδιά τμημάτων του σχολείου μας θα επισκεφθούν την πολεμική αεροπορία (113 Πτέρυγα Μάχης), προς τιμή του προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά το προσωπικό, το υλικό και τα μέσα της πολεμικής αεροπορίας στη στατική έκθεση αεροσκαφών, οπλισμού και εξοπλισμού.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Επίσκεψη στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (Οκτώβριος 2014)

mera
Στις 14/10/2014 ημέρα Τρίτη στα πλαίσια της διαθεματικής έρευνας που εκπονείτε μέσα στα τμήματα σχετικά με την Διατροφή, τη σπορά και γενικώς τις εργασίες το φθινόπωρο σε σχέση μ΄ έναν ελαιώνα, οπωρώνα, αμπελώνα κλπ. τα παιδιά θα επισκεφθούν το Αγρόκτημα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο (Οκτώβριος 2014)

mera
Τα παιδιά του Σχολείου μας θα επισκεφθούν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου θα ξεναγηθούν στο χώρο του μουσείου και στις διάφορες συλλογές του από ειδικούς πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα του μουσείου και κατόπιν θα παρακολουθήσουν το θέατρο σκιών του Χρήστου Στανίση.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

2η ημέρα αθλητισμού (Μάιος 2014)

mera
Στις 07/05/2014 στα πλαίσια διαφόρων διαθεματικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν μέσα στα τμήματα από τις νηπιαγωγούς σχετικά με το κομμάτι του αθλητισμού και του Ολυμπισμού και σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου μας του κ. Γιώργου Κοντού, αποφασίσαμε να πραγματοποιηθεί η 2η ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και να κατοχυρωθεί ως θεσμός. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους αθλητές από διάφορους χώρους, να συνομιλήσουν και να παίξουν μαζί τους, να τους πάρουν συνέντευξη, να τους δείξουν φωτογραφικό υλικό από τις συμμετοχές τους, κύπελλα και μετάλλια, να τους υπογράψουν αυτόγραφα. Οι αθλητές που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση είναι οι εξής:
1. Από το χώρο του Ποδοσφαίρου ο κ. Άκης Στολτίδης, ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης και ο κ. Θεόφιλος Χατζηστάθης
2. Από το χώρο του Μπάσκετ ο κ. Σάββας Καμπερίδης, ο κ. Ζήσης Σαρικόπουλος, ο κ. Λάζαρος Παπαδόπουλος& ο κ. ΑρούχΤζάκος
3. Από το χώρο του κλασσικού μπαλέτου η κ. Αικατερίνη Κοτρίδου
4. Από το χώρο του Τένις ο κ. Ντίνος Κονετάς
5. Από το χώρο του Βόλεϋ η κ. Κωνσταντίνα Τσοπούλου& η κ. Φωτεινή Ρεϊζόγλου.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας (Μάιος 2014)

giorti mhteras
Στα πλαίσια της γιορτής της μητέρας, τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊου,(11/05/2014) το Σωματείο Ιδιωτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης και το Ράδιο Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση για όλα τα παιδιά της πόλης, στην ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 10:30πμ – 15:00μμ και τα παιδιά θα φτιάξουν πρωτότυπα πράγματα που θα τα χαρίσουν στον πιο πολύτιμο άνθρωπο στη ζωή τους, «στη μαμά τους». Στην εκδήλωση θα λειτουργήσουν δημιουργικά εργαστήρια, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής ενώ θα διεξαχούν και συμμετοχικά παιχνίδια, ποδηλατοδρομίες, τσουβαλοδρομίες. Επίσης θα υπάρξουν θεατρικά δρώμενα από θεατρικούς ανιματέρ και θεατρικές ομάδες. Το σχολείο μας θα έχει φυσικά ενεργή συμμετοχή και σας καλούμε όλους εκεί για να περάσετε ένα δημιουργικό πρωινό παρέα με τα παιδιά σας… Η είσοδος είναι ελεύθερη!.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Έκθεση βιβλίου (Μάιος 2014)

ekthesi
Στα πλαίσια της έκθεσης παιδικού βιβλίου που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, το σχολείο μας θα έχει συμμετοχή με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ, στο αμφιθέατρο της παιδικής γωνιάς στο χώρο της Διεθνής Έκθεσης Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 11/05/2014στις 14:00μμ – 15:00μμ Στα πλαίσια της έκθεσης βιβλίου θα υπάρχουν κι άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου) για τις οποίες θα ενημερωθείτε μέσω προγράμματος. Τα παιδιά θα κάνουν την παρουσίαση του βιβλίου «ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΓΡΑΦΩ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ» της Ζένιας Κατρά και της Μαριάννας Μπαγιώκη και παράλληλα θα χαρίσουν μελωδικές νότες με την κιθάρα του κ. Παντελή Τζόβενου. Η είσοδος είναι ελεύθερη!.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μάιος 2014)

olympic
Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα την υγιεινή διατροφή τα παιδιά μας θα επισκεφθούν το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης με στόχο να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Εργαστήρι Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής”. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο δράσης και μύησης των παιδιών σε διαφορετικές καθημερινές συνήθειες. Σε μια κανονική κουζίνα τα παιδιά θα μαγειρέψουν μαθαίνοντας τα συστατικά των τροφών και τις αρχές υγιεινής διατροφής. Μέσα από την εξερεύνηση των γεύσεων και των μυρωδιών θα μάθουν τα μυστικά μεταβολής των συνηθειών τους και θα παίξουν παιχνίδια με τις γνώσεις. Η συνταγή απλή…ποδιές, σκούφοι και κέφι για δημιουργία. Στο εργαστήριο συμμετέχει σεφ για το μέρος της μαγειρικής και παιδαγωγός για το μέρος του παιδαγωγικού παιχνιδιού.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση: Μουσείο Τεχνολογίας (Μάιος 2014)

planhtario
Τα παιδιά μας θα επισκεφθούν το Μουσείο Τεχνολογίας και θα παρακολουθήσουν στο χώρο του πλανητάριου 2 προβολές και την παρουσίαση της Διαστημικής Αποστολής 101. -«Οι φεγγαρίσιοι»: ο συναρπαστικός αγώνας των κατοίκων του Φεγγαριού για την κατάκτηση της γης. Μια φανατική περιπέτεια στο διάστημα. -«Ωρίων, ο κυνηγός του νυχτερινού ουρανού»: Με θέμα την ελληνική μυθολογία και τις περιπέτειες του θρυλικού κυνηγού, που κάνει φανερή την παρουσία του στον χειμερινό έναστρο ουρανό. -«Διαστημική αποστολή 101» Αστερισμοί, φωτορύπανση, η Γη και το φαινόμενο της ημέρας και της νύχτας, οι φάσεις της σελήνης, η μέτρηση του χρόνου, το ηλιακό μας σύστημα και οι πλανήτες είναι το περιεχόμενο της Διαστημικής αποστολής.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Απρίλιος 2014)

olympic
Το σχολείο μας θα συμμετέχει στα προγράμματα που εκπονούνται στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα συμμετοχής μας έχει διαμορφωθεί ως εξής: α) «Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαιότητα» με τη δραστηριότητα «Η Νίκη ψάχνει για νικητές», β) «Ολυμπιακοί αγώνες & Ελληνική παρουσία» με τη δραστηριότητα «Κέρδισε το δικό σου μετάλλιο», γ) «Παραολυμπιακοί αγώνες» με τη δραστηριότητα «Μαθαίνω τα αγωνίσματα Goalball & Boccia».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Γονείς & Παιδιά δημιουργούν με οδηγό την Τέχνη» (Απρίλιος 2014)

texni
Στις 7 Απριλίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30μμ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Γονείς & Παιδιά δημιουργούν με οδηγό την Τέχνη». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του project «Προσεγγίζοντας βιωματικά την τέχνη» που εκπονείται μέσα στα τμήματα αυτή την περίοδο. Οι τίτλοι των επιμέρους βιωματικών εργαστηρίων είναι οι εξής:«Ελάτε να αναπαραστήσουμε την τέχνη…», «Αναπαράσταση πίνακα… με πινέλα και τέμπερες», «Μοντέρνα Τέχνη… φτιάχνουμε το δικό μας έργο τέχνης», «Ζωγράφοι και μοντέλα», «Ο Κύβος του Ρούμπικ … με πρωτότυπους τρόπους».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Κοινωνική Δράση «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ» (Απρίλιος 2014)

drasi
Το Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιωτικών Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών Θεσσαλονίκης & Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με την (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Σ) Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, συντονίζει την Κοινωνική Δράση «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ» που θα λάβει χώρα για 2η χρονιά. Φέτος επιλέχθηκε να στηρίξουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Στη δράση αυτή συμμετέχει ενεργά και το σχολείο μας! Παρακαλούμε όλους τους γονείς που έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν σ΄ αυτό το κάλεσμα να βοηθήσουν στη συλλογή πρώτων αναγκών (Τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, πετσέτες προσώπου και μπάνιου, διάφορα είδη κουζίνας), μέχρι την Μ. Δευτέρα το πρωί. Τα πράγματα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν στο χώρο του ιδρύματος στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, με αντιπροσωπεία κάποιων μαθητών του σχολείου μας την Μ. Τρίτη. Είναι μία προσπάθεια να αντιληφθούν όλοι ότι σαν παιδικοί σταθμοί δεν προσφέρουμε μόνο «φροντίδα & εκπαίδευση», αλλά διαμορφώνουμε χαρακτήρες με αξίες και αρχές.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Συμμετοχή σε Τουρνουά ποδοσφαίρου (Απρίλιος 2014)

tournoua
Το σχολείο μας συμμετέχει στο ποδοσφαιρικό τουρνουά «Σκοράρουμε για το χαμόγελο» του οργανισμού "Το Χαμόγελο του παιδιού" που διοργανώνεται στο Καυτατζόγλειο Στάδιο (στις 3 & 4 Απριλίου) και στο οποίο θα λάβουν μέρος τόσο ομάδες παλαίμαχων ποδοσφαιριστών όσο και ομάδες σχολικών μονάδων. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρευρεθούμε σαν σχολείο με 2 τμήματά μας την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Συμμετοχή στις δράσεις της παιδικής HELMEPA (Απρίλιος 2014)

helmepa
Εγκρίθηκε η συμμετοχή Τμήματος του σχολείου μας στις δράσεις της παιδικής HELMEPA. Σκοπός της Παιδικής HELMEPA είναι να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες. Με τη συμμετοχή τους αυτή, τα παιδιά γνωρίζουν το φυσικό περιβάλλον της πατρίδας μας μαθαίνοντας πόσο σημαντικό είναι και γιατί πρέπει να το προστατεύουμε. Μέσα από τις δραστηριότητες του Προγράμματος αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ της καθημερινής ατομικής συμπεριφοράς και ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι η λύση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων, όπως είναι τα σκουπίδια στις ακτές, δε δίνεται μόνο από ΟΤΑ και κυβερνήσεις αλλά και από την περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός μας. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα είμαστε υποψήφιοι για το συμβούλιο αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA. Στα πλαίσια του προγράμματος, στις 27 Απριλίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30πμ θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Τούμπας ένα βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Μαθαίνω, δημιουργώ & αναλαμβάνω δράση για το περιβάλλον». Οι τίτλοι των επιμέρους βιωματικών εργαστηρίων είναι οι εξής: "Ονειρεύομαι να ζω σ΄ έναν βιότοπο… καθαρό", "Ελάτε ν΄ ανακαλύψουμε τα ζώα υπό εξαφάνιση", "Θάλασσά μου θα σου πω… μ΄ ένα ποίημα σ΄ αγαπώ!", "Αφίσα με συνθήματα για την καθαρότητα της θάλασσας και των ακτών…", "Ελάτε να φτιάξουμε έναν εικαστικό πίνακα με μεικτή τεχνική", "Κάδοι ανακύκλωσης… αντιστοιχίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά…", "Φτιάχνουμε τη δική μας χορογραφία…", "Μία μικρή ιστορία για το τι θα μπορούσε να πει ο πελεκάνος στα παιδιά (κουκλοθέατρο)", "ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΑ… ΤΗΣ ΚΝΩΣΣΟΥ", "ΏΡΑ ΓΙΑ ΠΑΖΛ", "Κατασκευές με άχρηστα υλικά…", "Φτιάχνω τη δική μου θαλασσινή ηχοϊστορία", "Βάζω τη δική μου λεζάντα … και παίζω παντομίμα".

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τζιτζιμιτζιχοτζιριά' (Μάρτιος 2014)

tzitzi
Το σχολείο μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση «Τζιτζιμιτζιχοτζιριά» στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη. Το έργο: «Στην Τζιτζιμιτζιχοτζιριά, η κοινωνία των μυρμηγκιών λειτουργεί ως μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας. Όπως συμβαίνει με τους μύθους του Αισώπου, τα ζώα της Ιστορίας μας μιλούν για τη ζωή των ανθρώπων, για τα δικά μας ελαττώματα και προτερήματα, για τους δικούς μας πόθους και φόβους, για τις δικές μας λύπες και χαρές. Μέσα από το παιχνίδι του θεάτρου, το έργο μας μιλάει για το δικαίωμα που έχει ο καθένας στη διαφορετικότητα, για την δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλοβοήθειας, για την αξία της φιλίας και της αγάπης, για τη σημασία της ομορφιάς των απλών και καθημερινών πραγμάτων, που πολλές φορές τα ξεχνάμε, γιατί αφοσιωνόμαστε μονάχα στα πρέπει μας...».

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Εξόρμηση: Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2014)

mouseio
Το σχολείο μας επισκέφθηκε το ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, προκειμένου να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό μουσειακό πρόγραμμα «Τα παιχνίδια ζωντανεύουν». Το ταξίδι στον κόσμο των παιχνιδιών ξεκινά… Οι βιτρίνες άνοιξαν και τα παιχνίδια ζωντάνεψαν… Πρώτη στάση στη χώρα των τσίγκινων παιχνιδιών, παίζουμε μαζί τους και μαθαίνουμε την ιστορία τους. Επόμενη στάση στα Μαγικά Κουκλόσπιτα… ανακαλύπτουμε τα κρυμμένα μυστικά των παλιών παιχνιδιών… η περιπλάνηση τελειώνει παίζοντας παιχνίδια από τον πίνακα του Πήτερ Μπρέγκελ που απεικονίζει ομαδικά και ατομικά παιχνίδια!!!

--------------------------------------------------------------------------------------

 

θέατρο κούκλας & έκθεση κούκλας (Μάρτιος 2014)

dolls
Το σχολείο μας επισκέφθηκε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν τα παιδιά θέατρο & έκθεση κούκλας του εικαστικού θεάτρου κούκλας «Πράσσειν Άλογα». Μια αναδρομική έκθεση με κούκλες, σκηνικά θεάτρου, μάσκες και μηχανικά παιχνίδια από τις παραστάσεις του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ». Παράλληλα με την έκθεση τα παιδιά παρακολούθήσαν και την παράσταση «Γοργόνα, γοργονίτσα». Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 κούκλες σε διάφορα μεγέθη και με πολλαπλές τεχνικές, με ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον. Οι κούκλες χωρίζονται σε 11 διαφορετικές ενότητες και καταγράφουν την πορεία της ομάδας «ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ» και την ιστορία του Θεάτρου Κούκλας από το 1998 μέχρι σήμερα. «Γοργόνα, γοργονίτσα»: Παράσταση εμπνευσμένη από το γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. H βαθιά αγάπη που νιώθει η Γοργόνα για τον Πρίγκιπα, θα την κάνει να λάμψει σαν φεγγάρι!

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Παρουσίαση βιβλίων (Μάρτιος 2014)

books
Τον Φεβρουάριο η συγγραφέας Λητώ Τσακίρη έκανε την παρουσίαση του βιβλίου της «Η Ζιζή η λαγουδίνα έχει κόρη μπαλαρίνα», στο σχολείο μας. Οι παρουσιάσεις βιβλίων συνεχίστηκαν και μέσα στον Μάρτιο. Στις 7/03 η κ. Κατερίνα Τζαβάρα παρουσίασε το βιβλίο της «Που ν΄ απλώσω τόση αγάπη;» Η συγγραφέας παρέα με τον μικρό ήρωα της ιστορίας επισκέφθηκε το σχολείο μας και μας αποκάλυψε τα μυστικά του βιβλίου της μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων κουκλοθεάτρου και εικαστικών. Στις 21/03, η συγγραφέας κ. Γεωργία Λάττα, παρουσίασε το βιβλίο της «Το αστεράκι του μπαμπά μου είμαι εγώ», παρουσιάζοντας τις σχέσεις πατέρα – παιδιού μ΄ έναν μοναδικό τρόπο.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Το ανθρώπινο σώμα… μια υπέροχη ιστορία' (Μάρτιος 2014)

soma
Τα παιδιά παρακολούθησαν στο χώρο του σχολείου μας ένα θεατρικό δρώμενο «Το ανθρώπινο σώμα… μια υπέροχη ιστορία» από το θίασο του Θεάτρου Σοφούλη. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: "Της Σοφίας η κοιλιά πονά και γουργουρίζει, Και τότε στο γιατρό να πάει αποφασίζει… Τι να συμβαίνει, τι να συμβαίνει. Και νοιώθει αυτή πως αρρωσταίνει; Για να δούμε… ο γιατρός την εξετάζει και τι βλέπει; Τους δυο αρχηγούς του σώματος . Την καρδιά και το μυαλό να βρίσκονται σε μάχη φωνάζοντας: «θα σε φαω σαν σαρδέλα. Αν τολμάς στη μάχη έλα». Ποιος άραγε θα επικρατήσει; Τα σκήπτρα ποιος θα κατακτήσει; Αν έχετε την απορία ελάτε σ’ ένα φοβερό και τρομερό ταξίδι για να το μάθετε μαζί με την Σοφία, τι συμβαίνει στο Ανθρώπινο Σώμα μας. Παρέα με κούκλες, ηθοποιούς και πολλές εκπλήξεις.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο Μικρός Πρίγκηπας' (Φεβρουάριος 2014)

prigkipas
Ο «Μικρός Πρίγκιπας» βγαίνει από τις σελίδες του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ και μπαίνει στις σχολικές αίθουσες. Θα μας γνωρίσει, με το μοναδικό στον κόσμο, Τριαντάφυλλό του και θα πάρει τους μικρούς μαθητές συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες με βασιλιάδες, γεωγράφους και αλεπούδες. Μπροστά στα μάτια μας θα ξεδιπλωθεί ένας γοητευτικός και παραμυθένιος κόσμος σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες. Ο “Μικρός Πρίγκιπας” θα μας υπενθυμίσει θεμελιώδεις αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα. Από τη θεατρική ομάδα του Μικρού Βορρά.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Οι 3 Σωματοφύλακες' (Φεβρουάριος 2014)

3somatofilakes
«Ο νεαρός ντ’ Αρτανιάν φτάνει στο Παρίσι φιλοδοξώντας να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά. Εκεί γίνεται φίλος με τους τρεις σωματοφύλακες Άθω, Πόρθο και Άραμι, κι όλοι μαζί μπλέκονται σε διάφορες περιπέτειες, που ξεκινούν από τις συμπλοκές τους με τους φρουρούς του δολοπλόκου καρδινάλιου Ρισελιέ και φτάνουν μέχρι την εμπλοκή τους στην ιστορία της βασίλισσας με τον δούκα του Μπάκιγχαμ. Απ’ τα ταξίδια στο Λονδίνο για τις υποθέσεις της βασίλισσας, μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ με τον στρατό του βασιλιά, οι τέσσερις φίλοι παραμένουν αχώριστοι, κάνοντας σύνθημά τους το «Ένας για όλους και όλοι για έναν». Η νέα διασκευή του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Αλεξάνδρου Δουμά (πατέρα) για το παιδικό και νεανικό κοινό απλοποιεί την πλοκή του πρωτοτύπου, διατηρώντας τη ζωντάνια των διαλόγων του συγγραφέα. Η προσθήκη τραγουδιών υπογραμμίζει τα διαχρονικά μηνύματα του έργου, ενώ το σύνθημα «Ένας για όλους και όλοι για έναν», σε μια εποχή που η παιδική βία βρίσκεται σε έξαρση, καλεί τα παιδιά να γίνουν με τη σειρά τους μικροί σωματοφύλακες στο σχολείο τους και στη γειτονιά τους». Στο Βασιλικό θέατρο.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Πετώντας για την Ειρήνη' (Φεβρουάριος 2014)

eirini
“Ο Σπίθας, η Δροσιά και η Χρύσα, οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών από την προηγούμενη παράσταση μας, «Ο Μεγαλύτερος Θησαυρός του κόσμου» μπαίνουν σε μια απίστευτη περιπέτεια. Όλα ξεκινούν όταν η Μάγισσα Διχόνοια αποφασίζει να δημιουργήσει τη «Μεγάλη Αυτοκρατορία της Βίας». Αφού πρώτα φυλακίζει την Ειρήνη, ξετυλίγει το σχέδιό της, ξεκινώντας από τα σχολεία. Τα τρία παιδιά θα βρεθούν στο στόχαστρό της. Ο Σπίθας, που προσπαθεί να ενταχθεί στο καινούριο του σχολείο. Η Δροσιά, που δεν τον συμπαθεί. Η Χρύσα, που φοβάται να υπερασπιστεί τον Σπίθα και να μιλήσει. Η μάγισσα τους εμπλέκει σε έναν κύκλο βίας και τους φυλακίζει. Ένα ρομποτάκι, ο Ξερόλας, τα βοηθάει να απελευθερωθούν και τους δείχνει τον τρόπο να χαλάσουν τα σχέδια της Διχόνοιας. Χρειάζονται, όμως, τα τρία μαγικά κλειδιά, που η μάγισσα έχει καλά κρυμμένα: της Ομόνοιας, της Καλοσύνης και της Μη Βίας. Τα παιδιά αποφασισμένα, τα αναζητούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στην περιπέτειά τους μπαίνουν σε φανταστικούς κόσμους και πετούν πάνω σε δράκους, μαγικά χαλιά και αγέρηδες με έναν και μόνο στόχο: Να απελευθερώσουν την Ειρήνη και να την φέρουν πάλι πίσω στη γη”. Στο κινηματοθέατρο Αριστοτέλειον.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Κινηματογράφος: 'Frozen' (Ιανουάριος 2014)

frozen
Η θαρραλέα και υπεραισιόδοξη πριγκίπισσα Anna πρέπει να συνεργαστεί με τον Kristoff, έναν απότομο βουνίσιο τύπο, για να ξεκινήσουν μαζί ένα μεγάλο ταξίδι. Σκοπός τους είναι να βρουν την Παγωμένη Βασίλισσα που δεν είναι άλλη από την αδελφή της Anna, και να λύσουν επιτέλους τα παγωμένα μάγια που ταλαιπωρούν ένα ολόκληρο βασίλειο. Η Anna και ο Kristoff θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές τύπου Everest συνθήκες, θα συναντήσουν μυθικά πλάσματα και μαγικά φαινόμενα σε κάθε γωνία. Πολύτιμοι σύμμαχοί τους στον αγώνα θα είναι ο ξεκαρδιστικός χιονάνθρωπος Olaf και ένας ψωριάρικος τάρανδος που ακούει στο όνομα Swen. στα Village Cinemas.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ελίζα' (Ιανουάριος 2014)

eliza
Η «Ελίζα» δεν είναι μόνο ένα έργο για παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του νεοελληνικού θεάτρου, ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας, που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας. Μέσα απ’ την έντονη ροή του με ναυμαχίες, ξιφομαχίες, αράπικα παζάρια, Σουλτάνους, πειρατές, σε ένα συναρπαστικό σκηνικό και με νέα μουσική σύνθεση ξεκινάει η «Ελίζα» με τρείς φίλους της και έναν πράσινο παπαγάλο να βρει τον καλό της. Μια θεατρική παράσταση γεμάτη ανατροπές, τραγούδια, χορό, γέλιο και μαγεία που θα ενθουσιάσει αλλά και θα αλλάξει την διάθεση του κάθε θεατή. Στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο Αίσωπος σε κόμικ' (Ιανουάριος 2014)

aisopos
Πέντε από τους μύθους που επέζησαν στους αιώνες και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας διδάσκουν: 1) Ο βοριάς και ο ήλιος, 2) Ο λαγός και η χελώνα, 3) Ο κόρακας και η αλεπού, 4) Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας, 5) Ο ποντικός της πόλης και ο ποντικός της εξοχής, αναβιώνουν μέσα στη σχολική τάξη, με τους ηθοποιούς να μεταμορφώνονται σε ζώα που μας λένε αλήθειες, τόσο χρήσιμες όσο η καλύτερη συμβουλή! Aπό τον θεατρικό θίασο «Ο Μικρός Βορράς».

--------------------------------------------------------------------------------------Εξορμήσεις 2017Εξορμήσεις 2015-2016Εξορμήσεις 2014Εξορμήσεις 2010 - 2013

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059