logo

Get Adobe Flash player

εξορμήσεις Εξορμήσεις

Εξορμήσεις και Βιβλιοπαρουσιάσεις 2017

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

 

Θέατρο: Ο Μαγικός Αυλός (Δεκέμβριος 2017)

theatro
Σας ενημερώνουμε ότι τον Δεκέμβριο τα παιδιά θα παρακολουθήσουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση «Ο Μαγικός Αυλός», της Κάρμεν Ρουγγέρη. Στόχος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον μοναδικό Wolfgang Amadeus Mozart. Έτσι, η όπερα Ο Μαγικός Αυλός μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του μοναδικού συνθέτη. Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια, γεμάτη χρώματα και φως με μια συναρπαστική πλοκή, είναι σίγουρο ότι θα κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
Ο βασιλιάς της μέρας και η βασίλισσα της νύχτας, κάποτε αγαπήθηκαν τρελά και αποφάσισαν να ενωθούν. Όμως η αγάπη τους αυτή κράτησε πολύ λίγο. Εκείνη ήταν φτιαγμένη από ψέματα και κακία, εκείνος από αλήθεια και καλοσύνη. Εκείνη ήθελε να εξουσιάζει με το σκοτάδι, εκείνος ήθελε να βασιλεύει με το φως. Πώς να ταιριάξουνε λοιπόν; Χώρισαν, και η μεγάλη αγάπη τους έγινε αμέσως έχθρα. Μετά από 9 μήνες, η σκοτεινή βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα όμορφο κοριτσάκι, την Παμίνα, στην οποία ποτέ δεν είπε ποιος είναι ο πατέρας της. Το ‘μαθε ο βασιλιάς της μέρας και σκοτείνιασε. Ήθελε να την πάρει κοντά του. Φοβόταν μήπως ζώντας δίπλα στην μητέρα της έπαιρνε από τον χαρακτήρα της. Έτσι μια μέρα την έκλεψε κρυφά και έβαλε να την φυλάνε σ’ έναν όμορφο πύργο. Θύμωσε τότε η βασίλισσα της νύχτας. Μαύρισε ακόμα περισσότερο τον ουρανό της, έσβησε τ’ αστέρια της. Έπρεπε να βρει κάποιον τρόπο να πάρει πίσω την κόρη της. Άρχισε λοιπόν να αναζητεί ένα παλικάρι. Ένα παλικάρι που θα μπορούσε να την βοηθήσει. Το βρήκε στο πρόσωπο του πρίγκιπα Ταμίνο, αλλά και του Παπαγκένο…

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο (Νοέμβριος 2017)

theatro
Στις 14/11/2017 ημέρα Τρίτη τα παιδιά θα επισκεφθούν το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και θα ξεναγηθούν στους εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους και στις διάφορες συλλογές του. Επίσης τα παιδιά θα παρακολουθήσουν και παράσταση Θεάτρου Σκιών με τίτλο «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ».
Το μεγάλο κανόνι: Η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή των Γερμανών και ο Καραγκιόζης με την παρέα του, όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος, πεινάνε και δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση. Ο Καραγκιόζης κάνει διάφορα «χουνέρια» στους Γερμανούς, όμως αυτοί δεν καταφέρνουν να τον πιάσουν. Ο Καραγκιόζης εύχεται να είχε ένα μεγάλο κανόνι, να τους βάλει όλους μέσα και με μια κανονιά να τους στείλει πίσω στην Γερμανία. Θα βρει αυτό το μεγάλο κανόνι άραγε; Και ναι, πού;

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: Ο Μισοκοκοράκος (Νοέμβριος 2017)

theatro
Σας ενημερώνουμε ότι στις 8/11/2017 ημέρα Tετάρτη τα παιδιά θα παρακολουθήσουν την παράσταση «ΜΙΣΟΚΟΚΟΡΑΚΟΣ» στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, από το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου & Παντομίμας Thesspuppet festival. Το παραμύθι «ο μισοκοκοράκος» αναφέρεται στην ιστορία ενός κόκορα που από τη φύση του είναι μικροκαμωμένος και καχεκτικός. Ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς. Αντίθετα, ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτεια του…
Η ιστορία «ο μισοκοκοράκος» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Το θέμα σ’ αυτά τα παραμύθια δεν είναι η ηθική, αλλά να δώσουν στο παιδί την ελπίδα και τη διαβεβαίωση, ότι ακόμα και ο πιο ασήμαντος και ταπεινός μπορεί να πετύχει στη ζωή. Οι κούκλες της παράστασης είναι μαρότες, ένα είδος κούκλας με εξαιρετική κίνηση και ζωντάνια. Η κάθε κούκλα είναι μοναδική, έχει πρόσωπο γλυπτό από ξυλοπολτό και τα άκρα είναι ξυλόγλυπτα. Οι κουκλοπαίχτες χειρίζονται την κούκλα με μηχανισμό, που βρίσκεται στο εσωτερικό του σώματός της και τα άκρα με συρμάτινα μπαστουνάκια, εξασφαλίζοντας έτσι με εξαιρετική ακρίβεια την απόδοση των κινήσεων του κάθε χαρακτήρα.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Πάρκο γλυπτικής (Μάιος 2017)

theatro
Την Τρίτη 09/05 τα παιδιά του σχολείου μας θα επισκεφτούν το Πάρκο Γλυπτικής - από την Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν βιωματικά τα μυστικά της αρχαιότερης Ελληνικής Τέχνης και θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία της δημιουργίας της.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μάιος 2017)

theatro
Στις 4/05/2017 ημέρα Πέμπτη τα παιδιά θα επισκεφθούν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ Helexpo) για να συμμετέχουν σε βιωματικά μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα με βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της δημιουργικότητας σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας. Το θεματικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
- «H έννοια του σπιτιού στη σύγχρονη τέχνη»: Πέντε προεπιλεγμένα έργα τέχνης γίνονται το έναυσμα για να διερευνήσουμε την έννοια του σπιτιού πέρα από τον αυστηρά χωρικό και δομικό χαρακτήρα, δίνοντας έμφαση στις νοητικές και συναισθηματικές προεκτάσεις).
- «Το χαρτί»: Ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο εξετάζουμε με ευφάνταστο και δημιουργικό τρόπο τη σχέση των καλλιτεχνών και τα ευτελή και καθημερινής χρήσης υλικά. Ένα εργαλείο μέσα από το οποίο ξεκλειδώνουμε τα μυστικά της σύγχρονης τέχνης.
- «Το φως στη σύγχρονη τέχνη»: Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά διερευνούν τους διαφορετικούς τρόπους αξιοποίησης του τεχνητού φωτός σε έργα τέχνης της μόνιμης συλλογής του μουσείου. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα παιχνίδια με το φως και πως αυτό μεταμορφώνουν τα χωρικά αντικείμενα.
- «Τα πολλά πρόσωπα της τέχνης»: Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής και στην ποικιλία του τρόπου έκφρασης που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη τέχνη.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Παιδικό Μουσείο: Διαγωνισμός εικαστικής Δημιουργίας (Απρίλιος 2017)

theatro
Τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν στο διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώθηκε σε συνεργασία με την Δ΄ Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με θέμα: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου»
Βάλε τη δική σου πινελιά σ΄ έναν κόσμο χωρίς τροχαία ατυχήματα – Το παιδί ως πεζός, το παιδί ως ποδηλάτης, το παιδί ως επιβάτης, Χρήση ζώνης, οικολογική συνείδηση…
Τα έργα θα εκτεθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, ως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Λέσχη πολιτισμού 'Λυρικός' (Απρίλιος 2017)

theatro
Τα παιδιά επισκέφθηκαν τη Λέσχη Πολιτισμού «Λυρικός» και συμμετείχαν στα εξής εκπαιδευτικά προγράμματα:
- «Η σύγχρονη τέχνη ξεκινά από εμάς» (ποιοι, πώς, πότε, γιατί και με ποιό τρόπο προσπάθησαν να εκφράσουν καλλιτεχνικές και όχι μόνο ανησυχίες στην εποχή τους. Τι σημαίνει αυτό για εμάς σήμερα και πως μπορούμε να δώσουμε διέξοδο στις δικές μας σκέψεις και ταλέντα).
- «Μικροί επιστήμονες εν δράσει» (Μέσα από πειράματα, κινητικές και θεατρικές δραστηριότητες θα εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας και θα δώσουμε απαντήσεις σε διάφορα φυσικά φαινόμενα).
- «Γινόμαστε μικροί αγγειοπλάστες» (Μέσα από την τέχνη της αγγειοπλαστικής τα παιδιά θα γνωρίσουν τις ιδιότητες και τις δυνατότητες που έχει ένα τόσο φιλικό υλικό στον άνθρωπο).
- «Η ιστορία του αλφάβητου» (Τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στη γλώσσα μας και ανακαλύπτουν τις διαφορετικές μορφές και εκφράσεις της, ανάλογα με την εποχή και τις συνθήκες συμπληρώνοντας το παζλ της σημασίας της μόρφωσης και της γνώσης).
- «Ετοιμάζοντας δύο γιορτές της Άνοιξης» 25η Μαρτίου και Πάσχα. Πως γιορτάζονται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη μέσα από τη Λαογραφία ).
- «Από την Ελληνική μυθολογία στην αναπαράσταση» (ένα πρόγραμμα για τις συνήθειες και τις δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων).
- «Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι των συναισθημάτων μας» (Χαρά, αγάπη, θαυμασμός, λύπη, θυμός, φόβος, ζήλια, αηδία… ευχάριστα και δυσάρεστα συναισθήματα και πως μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε…).
- «Έλα στη θέση μου…» (Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να καταλαβαίνουμε πως αισθάνεται. Είναι η ικανότητα να βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια του άλλου…).
- «Τα κυκλαδικά ειδώλια, εμείς και τα σχήματα» (Μέσα από συγκεκριμένα εκθέματα γνωρίζουμε τον κυκλαδικό πολιτισμό, πειραματιζόμαστε με το σώμα μας και τα σχήματα και φτιάχνουμε τις πιο φανταστικές ιστορίες που συνδέουν το παρελθόν με το μέλλον και το παιχνίδι με τη γνώση ).

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι' (Μάρτιος 2017)

theatro
Στις 21/03/2017 ημέρα Tρίτη τα παιδιά του σχολείου μας, θα παρακολουθήσουν από τον κουκλοθίασο redicolo την παράσταση «ΠΙΝΟΚΙΟ ένα διαφορετικό αγόρι» στο θέατρο Αμαλία. Ο Πινόκιο είναι μία ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να γίνει αληθινό αγόρι. Κυνηγώντας το όνειρό του γίνεται διάσημο αστέρι στο Κουκλοθέατρο , μεταμορφώνεται σε γαϊδουράκι στην Παιχνιδούπολη, γίνεται η μεγάλη ατραξιόν στο Τσίρκο και καταλήγει στο στομάχι του μεγάλου Ψαριού. Μέσα από τις περιπέτειές του ανακαλύπτει στην πράξη τί σημαίνει ανθρωπιά και τί σημαίνει γαϊδουριά και τελικά ότι αυτό που ορίζει τον αληθινό άνθρωπο είναι ο τρόπος που φέρεται στους συνανθρώπους του.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Ο Ιάσωνας … και το Χρυσόμαλλο Δέρας' (Φεβρουάριος 2017)

theatro
Στις 17/02/2017 ημέρα Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εξόρμηση τμημάτων του σχολείου μας στο θέατρο Εγνατία για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Ιάσωνας … και το Χρυσόμαλλο Δέρας». Η παράσταση είναι μια επική περιπέτεια που εξιστορεί την πορεία του Ιάσονα από το Πήλιο ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Ασίας και καταλήγει στις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Οικογένεια Νώε' (Φεβρουάριος 2017)

theatro
Στις 10/02/2017 ημέρα Παρασκευή παιδιά από τμήματα του σχολείου μας, παρακολούθήσαν τη θεατρική παράσταση «Οικογένεια Νώε» στο Βασιλικό Θέατρο. «Οικογένεια Νώε», την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ. Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Εναντίον τους δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Θέατρο: 'Τα ψηλά βουνά' (Ιανουάριος 2017)

theatro
Σας ενημερώνουμε ότι στις 13/01/2017 ημέρα Παρασκευή, παιδιά τμημάτων του σχολείου μας παρακολούθήσαν στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον, από την παιδική σκηνή του Νέου Θεάτρου το έργο «Τα ψηλά βουνά» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Τα ψηλά βουνά, το πρώτο αναγνωστικό, που γράφτηκε στην εν χρήση γλώσσα των Νεοελλήνων, τη δημοτική, με τις ολοζώντανες περιγραφές του και το λεπτό του χιούμορ, προοριζόταν για την εκπαίδευση των νεότερων γενεών. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης, που κρύβει στις σελίδες του την απελευθερωμένη νοσταλγία των παιδιών και μνήμες της ανοιχτής φύσης απ’ όπου προέρχεται. Τα ψηλά βουνά, άφησαν να φανεί το πνεύμα του παιδαγωγού Παπαντωνίου, που μας κληροδότησε ένα έργο ουσιαστικό, ένα αξεπέραστο κατόρθωμα για την πενιχρή ιστορία της παιδαγωγικής μας λογοτεχνίας και συγχρόνως μια σπάνια νότα δροσιάς και ψυχικής ευφορίας για το ελληνικό σχολείο. Η αγάπη των παιδιών απέναντι στο έργο, ως τις μέρες μας, αποδεικνύει τη διαχρονική αυθεντικότητα του αλλά και την επίδραση που αυτό άσκησε σε πολλές γενιές ελληνόπουλων.

--------------------------------------------------------------------------------------Εξορμήσεις 2015-2016Εξορμήσεις 2014Εξορμήσεις 2010 - 2013

Βρείτε μας στο....

    Facebook

Δημιουργική Απασχόληση

ΚΔΑΠ 'Νηπιακός Κήπος'

ΚΔΑΠ

Πληροφορίες & Ανακοινώσεις

Επικοινωνία
contact
Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Νηπιακός Κήπος
18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μουδανίων
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 23920-73110
Τηλ: 23920-73166
Fax: 23920-73110

contact
Νέος Νηπιακός Κήπος
Πεστών 30, Θεσσαλονίκη
Email 1: info@nipiakoskipos.gr
Email 2: nipiakos@hol.gr

Τηλ: 2310-900059
Τηλ: 2310-905862
Fax: 2310-900059